imageimageimageimageimage

Nieuws (187)

zondag, 04 januari 2015 16:48

Oliebollen bakken

Geschreven door

Rond de jaarwisseling hebben velen weer genoten van de SVBS-oliebollen welke altijd gebakken worden naar het recept van Remmelt Schoenmaker.

 

 

Ook op de laatste dag van 2014 stond het “oliebollenteam” al weer vroeg op om de bestellingen te bakken in de kantine van SVBS’77. Enkele uren nadat men was begonnen met bakken stonden de eerste liefhebbers al voor de deur om de bestellingen af te halen. Degene die niet in de gelegenheid was om ze af te halen kreeg ze zelfs bezorgd.

 

Hulde en dank weer aan de vrijwilligers van het “oliebollenteam” !  Ze smaakten weer voortreffelijk.

 

 

 

p.s. in de fles zat iets anders (koude thee) !

vrijdag, 02 januari 2015 15:28

Van de voorzitter

Geschreven door

 

Beste voetbal vrienden,

 

Gedurende het afgelopen jaar is er nogal wat gebeurd binnen onze vereniging. Degradatie van SVBS’77-1, kampioenschap van SVBS’77-VR1, enkele jeugdteams die een kampioenschap mochten vieren, het BJA-project, enz.

In 2014 hebben vele vrijwilligers zich weer belangeloos ingezet voor hun club. Voor deze inzet kan de club alleen maar weer dankbaar zijn.

Een mooi moment was 31 Mei toen er weer een kampioens/promotiewedstrijd gespeeld werd op de Belt maar nu door SVBS-VR1. De tegenstander was Tonego. Onze dames moesten die wedstrijd winnen om kampioen te worden en te promoveren naar de vierde klasse, De wedstrijd werd met 3-2 gewonnen. Kampioen en dus promotie een feit.  Super, nogmaals gefeliciteerd allen!

Ons eerste elftal is afgelopen jaar na degradatie uit de vierde klasse in de vijfde klasse van start gegaan onder de bezielende leiding van Epke Brouwer.  Ik kan jullie dan ook melden dat Epke heeft aangegeven graag ook aankomend seizoen verder te willen bouwen aan onze vereniging. Met name zijn visie die wij delen over de toekomst van SVBS’77 heeft ons samen gebracht tot dit besluit. Wij en ook Epke zijn van mening dat we met de doorstroming vanuit onze jeugd zorgvuldig om moeten gaan. Wij, als bestuur, willen dan ook zorgdragen dat onze jeugd de toekomst heeft en is.

 

Ik vind het dan ook mooi om te zien hoe in alle teams veel plezier in het voetbal terug te zien is.

 

Binnen de SJO zien we ook dat onze samenwerking op gebied van de jeugd met Oranje Zwart leid tot datgene wij voor ogen hebben. “Alleen ga je hard maar samen kom je verder” !

 

Ook hebben wij als SVBS’77 de Gedragscode ingevoerd: Een gedragscode is een expliciete beschrijving van de normen en waarden voor het gedrag binnen een organisatie zoals een voetbalclub. Bij veel voetbalclubs is er, naar aanleiding van gebeurtenissen van de laatste tijd, gewerkt aan een gedragscode.Ook bij SVBS’77 hebben we, in het afgelopen seizoen, hier een concept voor gemaakt en deze is tijdens de ledenvergadering door de leden akkoord bevonden.

 

Een ander positief punt is de samenwerking met de gemeente. De verlichting is zoals jullie ook hebben kunnen zien aangebracht en functioneert naar tevredenheid. Verder gaan we ook dit jaar weer in gesprek met de gemeente over de kleedkamers en het trainingsveld. De signalen welke wij hebben ontvangen lijken positief. Hopelijk kunnen we daar aankomend jaar meer bereiken.

 

SVBS’77 is een club die altijd volop in beweging is, mede dankzij de vele trouwe vrijwilligers. Ik vertrouw er dan ook op dat we er met z’n allen weer een mooi sportief jaar van zullen maken! 

 

Voor nu wens ik jullie en jullie dierbaren, mede namens de rest van het bestuur, een goed, sportief en bovenal gezond 2015!

Met sportieve groet,

 

Marck Freriksen

woensdag, 31 december 2014 15:21

Klaver-jassen 2014

Geschreven door

Maandagavond, 29 December, was het weer zover…… de jaarlijkse klaverjasavond voor de leden van SVBS’77.

 

 

De klaverjas-avond was weer georganiseerd door de activiteitencommissie en werd goed bezocht. Er hadden zich 28 deelnemers gemeld (24 heren en 4 dames) die hebben gestreden voor de titel van 2014.

 

 

 

Henk Stam hield weer, net als alle andere jaren, de score bij. Nadat de laatste kaart was gelegd en alle punten waren opgeteld kon Gert Huisman tot de “SVBS-klaverjaskampioen” van 2014 worden gekroond.

 

 

Het was weer een geslaagde avond met dank aan de organisatie. In December 2015 mag iedereen proberen om de titel van Gert Huisman over te nemen.

dinsdag, 23 december 2014 18:33

Nieuw jaars receptie SVBS'77

Geschreven door

  

 

   De nieuwjaarsreceptie van SVBS’77 wordt gehouden op ;

                           3 Januari 2015

 

Om 12.30 uur starten we, in het dorpshuis, met

de middag voor de SVBS’77 - jeugdleden (t/m de basisschool).

De jeugdcommissie heeft een aantal leuke activiteiten

geregeld voor die jeugdleden. Voorafgaand aan de

activiteiten gaan we eerst samen eten (om 12.30 uur).

Eerst thuis eten is dus niet verstandig !! Neem je sportschoenen

mee.  Rond 15.30 uur is het afgelopen.

              

Vanaf 16.00 is iedereen weer welkom op de Nieuwjaars-

receptie die, ook dit jaar, weer gehouden zal worden

in de kantine van SVBS’77.

 

We hopen op jullie komst,

 

 

Alvast een goede jaarwisseling toegewenst,

 

 

Jeugdcommissie en bestuur SVBS’ 77

zondag, 21 december 2014 14:04

Voorlopige agenda SVBS'77-1 en-2

Geschreven door

Voorlopig ziet het programma voor de heren van SVBS'77 er zo uit :

 

03 Januari : Nieuwjaarsreceptie SVBS’77 (14.00 uur)

06 Januari : Training

08 Januari : Training

10 Januari : Training

13 Januari : Training

15 Januari : Training

17 Januari : SVM-2 tegen SVBS’77-1 (oefenwedstrijd) om 12.30 uur.

20 Januari : Training

22 Januari : Training

24 Januari : SVBS’77-1 tegen VHK-2 (oefenwedstrijd) om 14.30 uur.

27 Januari : Training

29 Januari : Training

31 Januari : SVBS’77(onder de 23) tegen SVBS’77(boven de 23)

 

03 Februari : Training

05 Februari : Training

07 Februari : SVBS’77-1 tegen Oudega-1 om 14.30 uur.

10 Februari : Training

12 Februari : Training

14 Februari : sv Ens-1 tegen SVBS’77-1 (oefenwedstrijd)

14 Februari : SVBS’77-2 tegen VENO-6 om 14.30 uur.

zondag, 14 december 2014 12:30

Basis-opleiding Scheidsrechter

Geschreven door

Vorig jaar was er een hele grote groep jeugdspelers die de cursus “Pupillenscheidsrechter” hebben gevolgd. Ze hebben die allemaal met succes afgesloten en fluiten nu regelmatig de wedstrijden van de F-jes, E-tjes en D’s. Leuk om te zien en te weten dat ze er plezier in hebben.

Scheidsrechters zijn steeds lastiger te vinden, dit is zonde want fluiten kan dus heel leuk zijn! Zonder de scheidsrechter is er geen voetbal. Jij geeft leiding aan 22 spelers en zorgt dat de wedstrijd in goede banen wordt geleid………een grote verantwoordelijkheid.

Misschien zijn er bij SVBS’77 wel (senioren) leden die een (vervolg)cursus te zouden willen volgen. Dit kan door middel van de B.O.S. (basis opleiding scheidsrechter). Met die opleiding mag je A, B en lagere seniorenwedstrijden fluiten. Vanaf 14 jaar mag je daar aan deelnemen. Natuurlijk kunnen ook volwassenen hier aan mee doen.

Mocht er iemand belangstelling hebben dan kan er informatie worden opgevraagd bij Ilse Klaver of iemand anders van het bestuur.  Hieronder staat nog wat informatie over de diverse cursussen van de KNVB. Die informatie is uitgebreider te vinden op de site van de KNVB.

Bestuur SVBS’77

 

Hoe word ik scheidsrechter?

Door bij de KNVB een scheidsrechterscursus te doen kun je officieel gecertificeerd scheidsrechter worden. De KNVB biedt cursussen aan voor verschillende doelgroepen, namelijk:

·                     Pupillenscheidsrechter

·                     Juniorscheidsrechter

·                     Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS veld)

·                     Basisopleiding Scheidsrechter Zaalvoetbal (BOS Zaalvoetbal)

·                     Scheidsrechter II Veld

·                     Scheidsrechter II Zaalvoetbal

·                     Scheidsrechter I Veld

·                     Scheidsrechter I Zaalvoetbal

·                     Assistent-Scheidsrechter

 

De cursus die het meest wordt gedaan is de cursus Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal. Na succesvolle afronding van deze cursus mag de arbiter A-jeugd, B-jeugd en senioren fluiten.

Wat houdt de scheidsrechterscursus (B.O.S.) in?

De basisopleiding scheidsrechter bestaat uit 7 bijeenkomsten van 3 uur, bijna altijd vindt dit ‘s avonds plaats bij een voetbalvereniging. Deze opleiding wordt verzorgd door de KNVB, die een ervaren begeleider (docent) stuurt om dit in goede banen te leiden.

In deze 7 bijeenskomsten komen de volgende zaken aan bod:

·                     de 17 voetbalspelregels

·                     organisatie en administratie

·                     kennis van voetballen en voetballers

·                     leiding geven aan voetballers

·                     blessurepreventie

·                     praktische toepassing van deze onderwerpen

 

In deze cursus worden 4 avonden besteed aan de theorie, hierin worden alle spelregels en vragen hierover behandeld. Vaak worden ook situaties verduidelijkt door middel van videobeelden en praktijkvoorbeelden.

Het praktijkgedeelte van de cursus bestaat uit 2 avonden, hierin wordt er een oefenwedstrijd tussen 2 elftallen gespeeld en moet elke cursist een bepaalde tijd scheidsrechter zijn en assistent-scheidsrechter. Elke cursist wordt dan beoordeeld door de docent en alle andere cursisten en vervolgens nabesproken. De laatste cursusavond is een examenavond. Hierin krijgen alle cursisten een  spelregelexamen en moeten zij een strafrapport schrijven aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Een strafrapport is een rapport dat naar de KNVB wordt gestuurd als een speler direct rood heeft gehad.

zondag, 30 november 2014 12:49

Zwarte Pieten op bezoek bij de MD-1

Geschreven door

 

Vorige week speelde de MD1 een uitwedstrijd in Steenwijk tegen de MD1 van vv Steenwijk.

 

Een aantal “Zwarte Pieten” waren daar actief en kwamen, als verrassing, even langs in de kleedkamer. De meiden van de MD lieten zich graag trakteren op pepernoten !

 

 

Een leuke actie van vv Steenwijk.

zondag, 23 november 2014 12:50

Ook mee naar Oosterzee ?

Geschreven door

 

Zowel SVBS’77-Vr1 als SVBS’77-1 reizen zaterdag as af naar Oosterzee. De dames spelen daar om 12.45 uur tegen Sjo EBC/Delfstrahuizen-VR1 en de heren spelen aansluitend om 14.30 uur tegen EBC-1.

 

Misschien leuk om , als supporter, beide wedstrijden te gaan bekijken ?

Twee vliegen in 1 klap en beide teams kunnen uw steun zeker gebruiken.  

De wedstrijden worden gepeeld op het sportpark “ Op 'e Jister”  in Oosterzee (Herenweg 65 B)  

 

Route > Vanuit de richting Joure/Lemmer

A6 komende uit richting Joure of Lemmer. Op de A6 afslag 18 Oosterzee, na afrit van de A6 op de T-splitsing rechtsaf de N924 op en 1,8 Km volgen tot in het dorp Oosterzee Gietersebrug. U neemt de vierde afslag links (tegenover slagerij B. de Vries). Hier rijdt U het parkeerterrein van vv EBC op.

woensdag, 19 november 2014 22:50

De basis-11 van SVBS'77

Geschreven door

 

In de ledenvergadering van 2014 is de uitgebreide gedragscode van SVBS’77 besproken en vastgesteld.

 

Deze gedragscode vormt een integraal onderdeel van de regelgeving binnen SVBS’77, zoals

bijvoorbeeld de statuten. Alle spelende en niet-spelende leden, kaderleden, vrijwilligers en anderen die bij de activiteiten van de vereniging betrokken zijn, worden geacht deze gedragscode te kennen en zich er aan te houden. Ouders en verzorgers van jeugdleden worden eveneens geacht de inhoud van de gedragscode te kennen en de regels met hun kind(eren) door te nemen en mede zorg te dragen voor naleving ervan. Met deze gedragscode geeft SVBS’77 aan, welk gedrag en welke houding de vereniging van de leden, vrijwilligers, kaderleden en de ouders van de jeugdleden verwacht bij en rond alle verenigingsactiviteiten.

 

Deze gedragscode is voor elk lid in te zien in de bestuurskamer en/of kunnen worden opgevraagd bij het secretariaat.

 

Uit deze gedragsregels zijn elf belangrijke punten genomen en zijn vastgesteld als ;

 

   “de basis-elf van SVBS’77”

 

Deze “ basis-elf” worden op dit moment uitgewerkt op een trespa-bord wat buiten aan de kleedkamermuur zal komen te hangen. Hieronder zijn die elf punten te lezen;

 

 

Bij SVBS’77;

 

1.  Vloeken/schelden we niet en maken geen racistische opmerkingen.

2.  Gedragen we ons correct en sportief en zijn daarmee een voorbeeld voor anderen.

3.  Respecteren we iedereen. We praten we met elkaar en niet over elkaar.

4.  Accepteren/respecteren we altijd de beslissingen van de arbitrage.

5.  Zijn we altijd op tijd voor de wedstrijden, trainingen of afspraken.

6.  Respecteren we het werk van de onmisbare vrijwilligers en zetten we ons, waar nodig is, actief in voor de club.

7.  Roken en drinken we conform de regels van SVBS’77.

8.  Veroorzaken we geen overlast op en rondom het complex (thuis en uit).

9.  Verzorgen we optimaal de kleding, kleedkamers en materiaal (thuis en uit)

10. Mogen we elkaar aanspreken op verkeerd gedrag.

11. Presenteren we de naam van onze club en sponsoren zoals afgesproken.

 

 

Het bestuur zal de gedragscode periodiek evalueren en eventueel voorstellen doen om de code aan te passen. Niet onbelangrijk dat deze gedragscode naadloos aansluit enerzijds bij onze kernwaarden en anderzijds bij ons denkbeeld;

 

Trots zijn op SVBS’77.

maandag, 17 november 2014 07:49

Jeffrey van de Belt tijdens zijn stage.

Geschreven door

Jeffey van de Belt loopt, voor zijn opleiding, stage bij sc Genemuiden. Hiervan is een film gemaakt en staat op internet. Via onderstaande link is deze te bekijken.

http://www.youtube.com/watch?v=ZJ5rZInMGRk

Pagina 5 van 14
Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken..Accepteer Cookies