imageimageimageimageimage
1e elftal

1e elftal (32)

zondag, 27 maart 2016 18:20

SVBS’77-1 tegen vv HJSC-1 > 0-2

Geschreven door

          Vandaag (26-3-2016) was het de dag dat HJSC uit Hommerts weer hun jaarlijkse busreisje had georganiseerd. Het is langzamerhand een traditie dat ze voor hun “verste uitwedstrijd” met de bus reizen. Die uitwedstrijd is, voor de Friezen, de wedstrijd in Belt Schutsloot. Dit jaar kwamen ze wel met een heel speciale bus ons dorp in rijden. Ze hadden speciaal voor deze dag de spelersbus van sc Heerenveen weten te strikken. Voor velen van de supporters van HJSC een geweldige ervaring maar voor Piet Jan Nauta, als Cambuur supporter, een heuse nachtmerrie. Toch had hij de moed verzameld om in te stappen.

          De wedstrijd zou een wedstrijd worden die er uiteindelijk om zou gaan wie er aanspraak ging maken op de achtste plek met tevens de aansluiting naar plek 5 t/m 7. SVBS’77 stond bij aanvang van de wedstrijd op de 9e plek met evenveel punten als HJSC (10e) maar de Beltigers hadden 1 wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen konden de punten, met die wetenschap, dus prima gebruiken.

          Met enige vertraging vanwege een minuut stilte i.v.m. het overlijden van Johan Cruyff begon de wedstrijd. Scheidsrechter Hornstra was door de KNVB aangewezen om deze wedstrijd te leiden.

          Gedurende het eerste kwartier was het SVBS’77 wat domineerde en wat ook resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg. Het was duidelijk dat de verdediging van HJSC moeite had met de snelheid van de spitsen van SVBS’77 en zich daar af en toe geen raad mee wisten. Reinier Schotanus had wel de grootste kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot werd door de keeper van de bezoekers gekeerd. Zo het zo vaak gaat als men zelf niet scoort….dan doet de tegenstander dat wel. Dat gebeurde ook in deze wedstrijd. In de 24e minuut gaf Melvis Ras een voorzet richting het doel van Remon van Til. De bal kon door de helemaal vrijstaande Piet Jan Nauta worden verzilverd door deze in het doel van SVBS’77 te schuiven (0-1). Vanaf dat moment kwam HJSC beter in de wedstrijd en ging het spel gelijk op. Er kwamen kansen over en weer maar doelpunten kwamen er niet. In de 40e minuut gebeurde er iets tussen Richard Knobbe en een speler van HJSC. De speler van HJSC liet zich “opvallend” gemakkelijk achterovervallen nadat hij een duw van Richard had gekregen. Scheidsrechter Hornstra gaf hiervoor rood aan de spits van SVBS’77 i.p.v. ook het “acteertalent” van de speler in het groen-wit te “waarderen”. Net voor rust kreeg SVBS’77 nog een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel van HJSC omdat Rik van de Belt werd getackeld. Rutger de Goede nam deze vrije trap maar schoot over. Met de 0-1 op het scorebord zochten beide teams, voor de rust,  de kleedkamer op.

           Na de rust kwam SVBS’77 met dezelfde tien spelers het veld op. Bij HJSC was er wel gewisseld. De nummer 12 (Thomas Graven) was aan de kant gebleven en was vervangen door Toussaint Boonstra (nummer 13). Ook in het eerste deel van de tweede helft was, qua krachtsverschil, niet te merken dat SVBS’77 met een man minder speelde. Qua kansen had HJSC er iets meer doordat Justin Boonstra een paar keer goed door de verdediging van SVBS’77 kwam. Als hoogtepunt beging hij, in de 65e minuut,  een mooie actie maar de bal ging uiteindelijk net voor het doel van Remon van Til langs zij. In de minuut erop had ook SVBS’77 een grote  mogelijkheid om alsnog gelijk te maken maar ook hier miste de bal het doel. Een kwartier voor het eind ging de wedstrijd in het slot. Scheidsrechter Hornstra kende een strafschop toe aan HJSC nadat Justin Boonstra onderuit ging in het strafschopgebied. De nummer 6 van HJSC (Freek Boonstra) liet de kans niet voorbij gaan om er 0-2 van te maken en de wedstrijd te beslissen. In het laatste kwartier vielen er helaas nog wat kaarten aan beide zijden waaronder een rode kaart voor Melvin Ras (HJSC) die een overtreding begin op Robbin Rook.

Een kwartier voor het eind zorgde Epke Brouwer voor de enige wissel aan SVBS-zijde tijdens deze wedstrijd. Glenn Heuvelman werd als extra spits het veld ingestuurd en Filip Mooiweer nam plaats op de bank.

          Na 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en kon HJSC de drie punten onderin de bus stoppen om mee te nemen naar Hommerts. Resultaat daarvan was dat nu HJSC de 8e plek te pakken heeft en dat SVBS’77 een plek zakt op de ranglijst (10e).

          SVBS’77-1 draaide deze middag misschien niet al te best maar in de kantine draaide “het rad” des te beter. De gasten uit Hommerts en de Beltigers maakten er, na afloop van de wedstrijd, in de kantine nog een gezellig uurtje van.

 

          Volgende week (2 April) speelt SVBS’77-1 weer thuis en dan tegen Woudsend-1. Ook die wedstrijd begint om 14.30 uur.

woensdag, 13 januari 2016 22:35

Sv Ens-1 tegen SVBS’77-1 > 0 – 0

Geschreven door

Op dinsdagavond vertrok de selectie van SVBS’77-1 naar de polder waar een oefenwedstrijd in en tegen Ens op het programma stond. Sv Ens-1 is een vierde-klasser die het momenteel erg moeilijk heeft gezien de laatste plek (4 punten) die ze nu bezetten.

Op zich was een oefenwedstrijd een goede keuze want op deze regenachtige dag was het bijna onmogelijk om op een natuurlijke grasmat fatsoenlijk te trainen. In Ens ligt sinds afgelopen jaar een prachtig kunstgrasveld wat beschikbaar was voor deze oefenwedstrijd.

Om 20.00 uur werd er afgetrapt. Het miezerde een klein beetje maar dat zou later wel anders worden. De eerste vijf a tien minuten konden de gasten van de “Belt” de spelers van Ens behoorlijk onder druk zetten. In de vijfde minuut was Richard al dicht bij een doelpunt maar schoot (met rechts) net naast. Beide ploegen zaten heel kort op de bal waardoor balaanname aan beide kanten wel eens te wensen overliet. De mannen uit de polder kwamen na tien a 15 minuten behoorlijk op gang wat resulteerde in een aantal grote kansen. Hun grootste kans (26e min) van de eerste helft werd op een miraculeuze wijze gestopt door Remon die ook de rest van de avond weer een aantal knappe reddingen verrichte.  Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Richard nog weer een enorme kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Zijn schot met links werd op een bewonderenswaardige manier gestopt door de goalie van sv Ens. Na 45 minuten maakte de scheidsrechter een eind aan de eerste helft en konden de spelers even de droge kleedkamer opzoeken.

Conclusie over de eerste helft…..een beter combinerend sv Ens die zeker drie a vier grote kansen hadden gemist tegen twee kansen van SVBS’77.

Bij het opnieuw betreden van het veld was de regen nog in alle hevigheid aanwezig. Robbin was achtergebleven in de kleedkamer en Bert Jan had zijn plek in het veld overgenomen. Gedurende de het eerste kwartier gebeurde er niet echt veel maar was wel duidelijk dat SVBS’77 beter uit de kleedkamers was gekomen. Er werd minder balverlies geleden en werd er beter gecombineerd. Rond de 60e minuut was het weer Richard die de keeper van Ens op de proef stelde maar weer was het geluk niet aan zijn kant. Halverwege de tweede helft was het Jesse die een overtreding beging en daardoor tegen een tijdstraf van 10 minuten aanliep. Toen Jesse zo’n vijf minuten aan de kant ging ook een speler van Ens over de scheef. Hij beging een overtreding en omdat hij ook nog commentaar richting de scheidsrechter leverde kon hij voorgoed vertrekken en moest Ens de wedstrijd met 10 man uitspelen. Gedurende de minuten dat er 10 tegen 10 werd gespeeld kreeg Ens wel de grootste kans van de avond. Een pracht van een afstandsschot belande bij Remon op de lat. 15 Minuten voor het eind van de wedstrijd kon Jesse weer het veld betreden en was het dus 10 tegen 11. Jerrald wordt even later nog in het veld gebracht voor Kasper. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd brak Richard nog een keer door op rechts maar wordt in volle vaart gevloerd. De scheidsrechter doet het af met een vrije trap die nog even gevaarlijk leek te zijn maar ook daar valt geen doelpunt uit. Aansluitend wisselde Epke Filip nog voor Matthew en Hans voor Raymond. Vlak voor het einde moest Remon nog een keer reddend optreden tijdens een aanval van Ens. Of het nog niet genoeg bevestigd was dat het geluk gedurende deze avond niet aan Richard’s  zijde was lukte het hem weer niet om in de 88e minuut als nog de overwinning binnen te halen  Zijn schot werd door de keeper van Ens professioneel gestopt.

Na 90 minuten blies de scheidsrechter af en konden de spelers de douches opzoeken.  

Eindstand ; 0-0  (een terechte uitslag)

 

Zaterdag spelen de heren van SVBS'77 een oefenwedstrijd in Pesse. Daar is Sv Pesse-1 de tegenstander en die speelt, net als Sv Ens,  in de vierde klasse. Aanvang 14.30 uur.

maandag, 07 december 2015 21:04

sv Hielpen-1 tegen SVBS'77-1 > 3 - 1

Geschreven door

            Zaterdag, 5 December 2015, moesten de heren van SVBS’77 afreizen sportpark “de Meenskar” in Hindeloopen (Hielpen). De tegenstander voor die middag was sv Hielpen-1.

         Het is altijd weer bijzonder om in Hindeloopen te mogen spelen. Het clubgebouw wat vroeger een stadsboerderij is geweest…….de kleedkamers beneden in de stal…….de grendels nog op de deuren en boven op de vroegere hooizolder bevind zich de kantine. Via het houten bruggetje loop je vanuit de kantine naar de andere kant van het water waar zich het voetbalveld bevind. Het veld ligt aan alle kanten ingesloten door water dus er zullen nog wel wat ballen gered moeten worden is de veronderstelling. De wind raast door de bomen op deze 5 December en niet zo’n beetje ook. Het stormt bijna in Hindeloopen.

         Epke was had voor deze wedstrijd maar een beperkt aantal basisspelers tot zijn beschikking. Reinier had een kijkoperatie gehad, Filip moest een schorsing uitzitten van een week, Rik en Bryan waren geblesseerd. Herco was mee als de “nestor” van SVBS’77 en de “jonkies” Jessey Winters en Glenn Heuvelman waren opgeroepen voor de reservebank (laatstgenoemde was afgelopen zondag net 15 geworden). Kasper de Jonge was s ’morgens geland op Schiphol en uit pure noodzaak rechtstreeks naar Hindeloopen gereden.

         Tijdens de warming-up bleek dat Herco niet kon spelen en was het maar goed, met dank aan de piloot van de KLM, dat Kasper er was. Hij moest direct beginnen in de basis.

         De eerste helft had Hielpen het voordeel van de wind en dat werd, bij de bezoekers, heel snel duidelijk. Binnen 10 minuten lag/waaide de bal twee keer achter Remon. Jelmer Bokma en Rik Kroon konden de bal dusdanig in de rechterbovenhoek van het doel van SVBS’77 plaatsen zodat deze onhoudbaar waren voor Remon. SVBS’77 probeerde van alles om richting het doel van sv Hielpen te komen maar werd nog meer tegengewerkt door de wind dan door de spelers van Hielpen. Lange ballen bleven hangen in de lucht en zelfs over de grond waaide de bal alle kanten op. Toch was het mogelijk om in de eerste 45 minuten een paar keer bij het doel van de tegenstander te komen met als grootste kans een kopbal van Jesse die op de lat bij de Friezen belande. Na 45 minuten stond het nog 2-0 voor de thuisspelende ploeg en konden de spelers van beide teams even naar de andere kant van de brug voor de warme thee.

         De tweede helft zou het SVBS’77 letterlijk voor de wind gaan…..dat was zeker maar om te winnen moest er wel drie keer gescoord worden. Het spelbeeld was ook, vanaf de eerste minuut, duidelijk anders. Sv Hielpen kon nu, op haar beurt, de bal moeilijk van eigen helft krijgen en het was SVBS’77 die de verdediging van de thuisploeg op de proef stelde. In de tiende minuut besloot Epke om, de net 15-jarige, Glenn te laten debuteren in SVBS’77-1. Een pracht van een debuut want hij stond nog geen minuut in het veld toen hij de bal dusdanig voor het doel van de Friezen plaatste zodat Jeffrey hem alleen maar in hoefde te tikken (2-1). De rest van de tweede helft bleef de druk hoog richting het Friese doel waar meerdere kansen uit voort kwamen. Sv Hielpen kon er nog een paar keer gevaarlijk uitkomen maar doelpunten bleven aan beide kanten uit. De laatste 5 minuten werd er door SVBS’77 “alles of niets” gespeeld. Keeper Remon kwam terecht mee naar voren om als extra aanvaller te fungeren en liet de wind zijn doel bewaken. Helaas kwam de bal bij een speler van sv Hielpen terecht die Robert Stallmann weg stuurde. Hij besliste de wedstrijd definitief door de 3-1 te maken.

         Door deze uitslag is Sv Hielpen opgeklommen naar een verdienstelijke 5e plek en is SVBS’77 afgezakt naar een 9e plek.

         Zaterdag (12 December) speelt SVBS’77 haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In deze thuiswedstrijd wordt er gespeeld tegen EBC-1. Aanvang 14.30 uur in Belt Schutsloot.

 

zondag, 29 november 2015 15:40

SVBS'77-1 tegen Creil-1 > 1 - 2

Geschreven door

  Tegen Creil om de vierde plek......

 

             Voor vandaag (28-11-2015) stond de thuiswedstrijd tegen Creil-1 op het programma. Dit zou een wedstrijd gaan worden om de 4e plek in deze competitie. Deze 4e plek kan eigenlijk al de titel “best of the rest” meekrijgen omdat Scharnegoutum, Sleat en FDS al een behoorlijke afstand nemen ten opzicht van de subtop/middenmoot van deze 5e klasse-A.

De weercondities waren redelijk al stond er een koude westenwind. Het veld was zacht en zwaar te bespelen .

Qua spelers had Epke deze wedstrijd niet de beschikking over Kasper de Jonge (vakantie) en Jesse van de Dijk (nog geschorst). Voor Reinier Schotanus was even twijfelachtig of hij kon spelen maar gedurende de warming-up bleek dat hij kon starten in de basis. Als nieuwkomer startte Jessey Winters (B-junior) op de bank.

Ruim na half drie floot scheidsrechter Roesink voor het eerst op zijn fluit en was de wedstrijd begonnen. Creil speelde de eerste helft tegen de wind in en kwam misschien daardoor wel even in problemen. In de 10e minuut was het Jeffrey die door de verdediging van Creil kwam en alleen voor de keeper uit de polder te staan. Helaas werd zijn schot door de doelman (goed) gekeerd. In de 15e minuut was het Creil die een enorme kans kreeg om de score te openen maar de bal belande bij Remon op de paal. Nog geen drie minuten daarna gebeurde voor SVBS’77 precies hetzelfde. Jeffrey gaf een assist op Richard Knobbe maar zijn schot belande op de paal van het Creildoel. Alsof er nog geen kansen genoeg gemist waren kreeg Jeffrey in de 20e minuut weer een zuivere kans om de score te openen. Weer kwam hij vrij voor de keeper maar dit keer ging zijn schot aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. De druk bleef hoog richting het doel van de bezoekers. Nog geen minuut later plaatste Richard de bal richting Jeffrey maar ditmaal verdween Jeffrey’s schot net over de lat van Creil. Vaak wordt er gezegd;  “als je zelf niet scoort doet de ander dat wel”. Deze ongeschreven wet was ook deze middag van toepassing. In de 27e minuut was het Creil die, op dat moment tegen de verhouding in,  de score opende (0-1). Via wat geklutst voor het doel van Remon belande de bal bij hem in het net. De mannen van de Belt waren even de weg kwijt maar in de 35e minuut kon Richard toch vanaf de linkerkant oprukken en zijn taak prachtig afwerken (1-1). Vlak voor rust kreeg SVBS’77 te maken met een ongeplande wssel. Rik van de Belt verdraaide zijn enkel en moest het veld verlaten. Epke moest wat omzettingen doorvoeren en Bert Jan Netjes kwam voor Rik in het veld.

Met een 1-1 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft had Creil direct het betere van het spel en was het voor SVBS’77 alle hands aan dek. In de derde minuut was het Filip die een gele kaart opliep en daardoor door de KNVB uitgesloten zal worden voor de volgende wedstrijd. In de 8e minuut kregen de bezoekers zelfs een strafschop toegewezen door scheidsrechter Roesink. Topscoorder Jelle Loosman (ook wel Zlatan genoemd) kwam tegenover Remon te staan maar wist de kans niet te verzilveren. Remon tikte de bal uit de hoek waardoor de stand op 1-1 bleef staan. Hierna gaf Bryan van de Belt aan niet verder te kunnen en werd gewisseld voor Jessey Winters die zijn officiële debuut mocht maken in SVBS’77-1.  In de 15e minuut was het weer even billenknijpen voor de thuisploeg. Voor het doel van SVBS’77 kreeg men de bal niet weg welke uiteindelijk “strak”op de lat boven Remon belande. Het spelbeeld veranderde niet meer en eigenlijk was het voor SVBS’77 hopen op een gelijk spel. Die hoop was tevergeefs want een kwartier voor het einde van de wedstrijd kon Loosman (Zlatan) oprukken via de rechterkant en uiteindelijk de bal bij SVBS’77 in het doel leggen (1-2). Dit was zijn 11e doelpunt voor Creil in dit seizoen. Epke besloot nog om alles of niets te gaan spelen. Hij bracht Matthew Heuvelman nog in als extra spits. Het resulteerde in nog wat druk richting het doel van Creil maar een doelpunt viel er niet meer. Met een eindstand van 1-2 gingen de spelers van het veld af.

Omdat Woudsend ook had verloren bij Hielpen veranderde er niets voor de nummer 4 (Creil), 5 (Woudsend) en 6 (SVBS’77). Wel staat Creil nu 6 punten voor op SVBS’77.

Andere belangrijke/opvallende uitslagen in de 5e klasse A;

- Sleat-1 <> Scharnegoutum-1 = 1-2

- Woudsend-1 <> Hielpen-1     = 2-3

- Espel-1 <> FDS-1                 = 0-5

Wanneer het weer en de velden het toelaten zal SVBS’77-1 op zaterdag, 5 december, naar Hindeloopen gaan om daar te spelen tegen Hielpen-1. Hielpen staat momenteel op plek 7 met ook 13 punten uit 10 wedstrijden (SVBS’77-1 heeft er ook 13 uit 10). Op doelsaldo staat SVBS’77-1 nu boven Hielpen op plek 6. Er wordt dan gespeeld om 14.30 uur op sportpark de Meenskar in Hindeloopen.

zondag, 15 november 2015 00:23

Scharnegoutum-1 tegen SVBS'77-1 > 6 – 1

Geschreven door

Vv Scharnegoutum-1 tegen SVBS'77-1  >  6 – 1

Een dag en een wedstrijd om snel te vergeten……

Vandaag (zaterdag 14 november) moest Epke met zijn mannen afreizen naar Scharnegoutum. Van alle uitwedstrijden is dit “het treffen” waar de meeste kilometers voor gereden moeten worden. Het weer (koud en winderig) en de afwezigheid van drie basisspelers (Rik, Jesse en Reinier)  voorspelde al niet veel goeds en dan moest er ook nog gevoetbald worden tegen de nummer 2 (ongeslagen) van de vijfde klasse A. Voor Scharnegoutum was het van wezenlijk belang om te winnen van de “Beltigers” omdat op deze dag ook de nummer 1 (Sleat) en nummer 3 (FDS) tegen elkaar speelden. Mochten ze van SVBS’77 winnen en zou Sleat verliezen van FDS dan zouden ze na deze middag in één klap de beste papieren in handen hebben.

Om iets na half drie gaf scheidsrechter de Vries uit Ens het startsein voor de wedstrijd. Scharnegoutum liet direct merken dat ze wel belang bij “die beste papieren” hadden want ze begonnen met volle passie aan de wedstrijd. Een aantal kansen voor de thuisploeg leverden niets op maar in de 9e minuut was het Jaider Jommer die niet gedekt stond. Hij kon op die manier eenvoudig scoren uit een corner en zo de openingsgoal van deze wedstrijd op zijn naam zetten (0-1). In de minuten hierna moest Remon een paar keer reddend optreden en kon zo de 2-0 uitstellen. Toch was het in de 25e minuut weer de nummer 9 (Jommer) die een ingooi oppikte en met de bal alleen voor Remon kwam. Hij kon simpel scoren en zo de 2-0 op het scorebord laten verschijnen. SVBS’77 kreeg na dit doelpunt even wat grip op de wedstrijd en kon de ploeg van de Belt zowaar iets terug doen in de 30e minuut. Jeffrey van de Belt kon zich over de linkerkant door de sterke Friese verdediging spelen en zo de bal achter de keeper van Scharnegoutum werken (2-1). Vanaf dit moment trok Scharnegoutum het spel weer naar zich toe en konden ze de ruststand toch nog verhogen naar 3-1. Het was de topscoorder (allertijden) van Scharnegoutum Marcel Boersma) die een mooie voorzet kon afronden en zo zijn 15e doelpunt van dit jaar maakte.

Na de rust bleef Matthew Heuvelman in de kleedkamer achter. Hij werd vervanger door Richard Knobbe die zijn rentree maakte na een aantal weken aan de kant te hebben gezeten met een blessure. Scharnegoutum nam direct het helft weer in handen en weer wist Marcel Boersma te scoren (4-1). Voor SVBS’77 was dit de genadeklap en kwam niet meer in de wedstrijd. Jerrald van de Belt werd door Epke nog in het veld gebracht voor Bert Jan Netjes. Halverwege de wedstrijd wist Scharnegoutum er 5-1 van te maken. Rick Atsma was de speler die de vijfde scoorde voor de Friezen. Om het af te ronden voor de thuisploeg wist Marcel Broesma ook nog zijn derde van die middag te maken en zo de stand op 10 minuten voor het einde naar 6-1 te brengen. In de resterende tijd kwam SVBS’77 nog met 10 man te staan omdat Richard Knobbe “onhandig” tegen zijn tweede gele kaart van die middag aanliep. Dat er niet nog twee doelpunten bij kwamen voor de thuisploeg was te danken aan de paal die redde en dat Scharnegoutum nog een dot van een kans miste.

Een wedstrijd om snel te vergeten en daarom gauw vooruit kijken naar de komende weken. Volgende week gaat SVBS’77 oefenen tegen vv Wythmen-1. De club waar “us Epke" zijn loopbaan als hoofdtrainer (in 1977) is begonnen. Over twee weken gaan we verder met de competitie en komt Creil (de nummer 4) op bezoek.

 

Nog enkele verrassende uitslagen van 14 november >

FDS-1 tegen Sleat-1    >  5-1

Creil-1 tegen Woudsend-1  > 1-2

 

 

zondag, 08 november 2015 12:16

vv Woudsend-1 tegen SVBS'77-1 > 2-2

Geschreven door

Zaterdag, 7 november 2015 

vv Woudsend tegen SVBS’77 > 2-2

 

Voor SVBS’77 stond vandaag de belangrijke wedstrijd tegen vv Woudsend op het programma. De tegenstander uit Friesland stond 1 plek lager (10 uit 8) op de ranglijst en zou bij winst over SVBS’77 (12 uit 7) heen gaan. Het was voor “de Beltigers” dus zaak om geen puntverlies op te lopen mede doordat de bovenste vier dat waarschijnlijk, in hun wedstrijden, ook niet zouden gaan doen. Een belangrijke dag dus om de aansluiting te behouden maar dat gelde misschien nog wel meer voor de ploeg van Woudsend die vorig seizoen nog als derde eindigde in de vijfde klasse A. Dit seizoen kennen ze een mindere start.

Bij SVBS’77 ontbrak nog steeds de geblesseerde/geschorste Rik van de Belt. Ook Richard Knobbe was nog niet inzetbaar. Bij Woudsend stond Boy Wouda, hun topscoorder van de laatste vier jaar, weer niet in de basis. Hij scoorde in de afgelopen vier jaar zo’n 20 keer per jaar terwijl hij in dit seizoen nog maar 1 doelpunt op zijn naam heeft staan.

Om exact half drie liet de scheidsrechter aftrappen. SVBS’77 kwam heel goed uit de startblokken en dat leidde bij Woudsend tot regelmatig balverlies in de eerste vijf minuten. Duidelijk was dat Jeffrey van de Belt voor Woudsend de grote man was aan de zijde van SVBS’77. De rode shirts concentreerden zich op hem waar Filip Mooiweer van kon profiteren. Hij kon, in de vijfde minuut, via een mooie actie langs de linkerkant de bal achter de doelman van de thuisploeg werken (0-1). Een mooi begin voor de bezoekers maar de blijdschap was van korte duur. In de zevende minuut was het raak voor Woudsend (1-1). Nico Posthuma kwam op via de rechterkant van het veld en kon de bal voorzetten. Robbin Rook wilde die voorzet over de achterlijn koppen wat prima lukte maar hij deed dat tussen de palen i.p.v. naast de palen…..een eigen doelpunt dus!  Vanaf dit moment kreeg de thuisploeg controle over de wedstrijd en zo was het in de 11e minuut weer raak. Dezelfde Nico Posthuma kon, van dichtbij, de bal achter Remon van Til werken (2-1).  Tot aan de dertigste minuut was het Woudsend die enorme kansen had om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Remon moest een paar keer reddend optreden en had zelfs de hulp van de lat en de paal aan zijn zijde. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kregen de bezoekers weer meer grip op de wedstrijd en was het een paar keer “net niet” voor Jeffrey van de Belt. Vijf minuten voor de rust was het dan toch raak. Jeffrey kon een diepe bal aannemen en draaide om zijn tegenstander heen. Het schot was niet te houden voor de keeper van Woudsend (2-2). Dit was ook de stand waarmee beide ploegen de kleedkamers opzochten.

Na de rust speelde SVBS’77 van de wind af. Het spel ging gedurende het eerste kwartier gelijk op maar resulteerde, voor beide ploegen, niet in echt grote kansen. In de tiende minuut was het Brian van de Belt die het veld betrad voor de licht geblesseerde Hans van Dijk. Na 15 minuten had een Woudsend de kans om weer op voorsprong te komen ware het niet dat Remon weer goed keeperswerk verrichte . Halverwege de tweede helft kwam dan toch Boy Wouda binnen de lijnen bij de thuisploeg en werd aan SVBS-zijde, de goed spelende Martijn van de Wetering  werd gewisseld voor Matthew Heuvelman. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het Jesse van de Dijk die tegen een rode kaart aanliep. Een onbedoelde armbeweging van Jesse werd door de scheidsrechter gezien als een elleboogstoot en was voor de arbiter een reden om hem van het veld te sturen. Net voor het laatste fluitsignaal kreeg Jeffrey nog een enorme kans om de wedstrijd toch nog te beslissen en de drie punten mee te nemen naar de Belt maar zijn schot miste het doel net. De stand veranderde niet meer waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Gezien het spelbeeld was het misschien wel een terechte uitslag.

Volgende week reist SVBS’77 af naar Scharnegoutum voor de uitwedstrijd tegen de nummer drie van deze competitie.

 

zaterdag, 05 september 2015 23:15

FDS-1 tegen SVBS'77-1 > 2-3

Geschreven door

Eindelijk was het dan zover. De competitie ging beginnen en hoe ……. 

SVBS’77 kreeg in de eerste wedstrijd (op 5-9-2015) te maken met de, door hunzelf en de pers, voorspelde kampioen (FDS) van de vijfde klasse. Het team van SVBS’77 moest ervoor naar Havelterberg waar het plaatselijke “dreamteam” klaar stond. 

FDS had in de aanloop naar de competitie gewaagd de publiciteit opgezocht. Al weken werd er in de pers geschreven over het nieuwe FDS-team wat samengesteld was uit bevriende voetballers die op een hoger niveau hadden gevoetbald bij vv Steenwijk, Olde Veste’54 en Steenwijker Boys. Een team wat, op papier, het sterkste team uit deze competitie zou moeten zijn en misschien ook wel is. Door het op zich nemen van deze status hadden ze onbewust de spelers van SVBS’77 een extra motivatie gegeven om voor een verrassing te zorgen.

Bij aankomst lag de rode loper al voor SVBS’77 uit…althans dat dachten ze. Achteraf bleek dat die was neergelegd voor sponsors en andere VIP’s die waren uitgenodigd voor deze “aftrap”. FDS had alles uit de kast gehaald om er een fantastische dag van te maken…..een complete feesttent, hoogwerker met filmcamera, vuurwerkshow bij opkomst en een sexy “voetbalbabe” die de spelers vanuit de kleedkamers naar de middenstip begeleide.

Nadat de scheidsrechter de pasjes had gecontroleerd en de rook van het vuurwerk was opgetrokken werd er afgetrapt voor “de Derby” zoals FDS de wedstrijd had aangekondigd in de media.

Al vrij snel was duidelijk dat de spelers van FDS iets te makkelijk dachten over de vijfde klasse waarin ze wel even kampioen zouden worden. De heren van SVBS’77 hadden besloten om het, uit vrienden samengestelde, team van FDS niet in hun spel te laten komen wat na vijf minuten al resulteerde in een enorme kans voor Richard Knobbe die vanaf de rechterkant de bal net over het doel van FDS schoot. Gedurende de eerste tien minuten was het SVBS’77 dat zeer kort op de bal zat en dat FDS daarmee het voetballen heel moeilijk maakte. In de twaalfde minuut was het dan ook verdiend raak voor de gasten uit Belt Schutsloot. Een ingooi vanaf de linkerkant werd opgepikt door Richard Knobbe die hem overtuigend achter de keeper van FDS plaatste (0-1).  SVBS’77 bleef in de minuten daarna kort op de bal zitten waardoor FDS niet in haar spel kon komen.  In de 26e minuut was het zowaar weer raak voor de bezoekers uit Belt Schutsloot.  Een mooi geplaatste bal kon door Jeffrey van de Belt worden meegenomen richting het doel van FDS. De verdediging van FDS zat er niet goed bij en Jeffrey twijfelde geen moment om de FDS-keeper voor de tweede keer de bal uit zijn doel te laten halen (0-2). De meegereisde SVBS-supporters konden hun geluk niet op en vroegen zich al af of die feesttent er soms voor hun was neergezet.

Met de “0-2 stand” gingen beide ploegen de rust in wetende dat er in de volgende 45 minuten nog heel veel zou kunnen veranderen……..

Na de rust speelde SVBS’77, letterlijk, van de berg af en hield druk op het team van FDS dat beter uit de kleedkamers kwam dan dat ze er waren ingegaan. De verdediging van SVBS’77 kwam wel meer onder druk te staan maar hield zich toch goed staande. Een uitbraak van “de Beltigers” werd in de 55e minuut via een mooie combinatie door Jeffrey van de Belt verzilverd (0-3). De keeper van FDS was kansloos en binnen het “dreamteam”  was men het zichtbaar niet meer met elkaar eens. Na zo’n twintig minuten spelen in de tweede helft was het Filip Mooiweer die tegen zijn tweede gele kaart aan liep en het veld moest verlaten waardoor SVBS’77 met tien man kwam te staan. “Het dreamteam” putte hier weer wat moed uit en zette druk richting het doel van Remon van Til. Halverwege de tweede helft was het dan zover en scoorden ze de 1-3.  In de 85e minuut kregen de bergbewoners ook nog een penalty toegewezen die door Erik Paul Gaal werd benut (2-3). In de laatste minuten van de wedstrijd speelde FDS het spel “alles of niets”. Het resulteerde in “helemaal niets” !

De spelers en supporters van SVBS’77 konden hun geluk niet op terwijl iedereen die op een overwinning gerekend had voor FDS rond half vijf weer terug op aarde was.

Volgende week is SVBS’77 vrij. Op 19 September spelen de Beltigers in Hommerts tegen HJSC-1.

Zie film >>>> https://www.youtube.com/watch?v=3Dt5cQD12B0

 

maandag, 17 maart 2014 19:01

vv Smilde'94-1 tegen SVBS'77-1 > 3-2

Geschreven door

Afgelopen zaterdag, 15-3-2014, stond de uitwedstrijd tegen vv Smilde’94 op het programma. De thuiswedstrijd werd in Oktober gespeeld en werd toen verloren met 0-3.

 

De "zin" was er zeker bij de spelers want de wedstrijd van vorige week was gewonnen met 3-2 van Elim. Het zou mooi zijn als er drie punten aan toegevoegd zouden kunnen worden. Herco was geschorst en was er niet bij. Ook Xavier was er niet, hij was niet op tijd terug van de rit en daarom stond Thomas in het doel. Jesse was weer terug uit Afrika en stond weer in de basis.

 

De wedstrijd begon goed. SVBS’77 deed zeker niet onder voor de ploeg uit Smilde. Het was Jarno die al binnen een minuut een pracht van een kans had om de voorsprong te pakken. Helaas mocht dat niet zo zijn. Halverwege de tweede helft was het dan toch de thuisploeg die op voorsprong wist te komen door een corner die goed ingekopt werd. Gedurende de rest van de eerste helft ging het gelijk op maar wisten “de Beltigers” niet te scoren. Daardoor gingen de mannen van Epke met een 1-0 achterstand de rust in.

 

Dion kwam na de rust het veld op ipv Jesse die geblesseerd achtergebleven was in de kleedkamer. In het begin van de tweede helft zat Smilde’94 wat beter in het spel dan SVBS’77. Het resulteerde dan ook halverwege de tweede helft in weer een doelpunt voor Smilde (2-0). Na 75 minuten spelen kwam zelfs de 3-0 op het scorebord te staan. Ook hier zou je ook, net als vorige week, denken dat de wedstrijd dan gespeeld is maar weer was dat niet waar. Alleen nu was het andersom. Doordat Jarno, in het laatste kwartier, toch nog twee keer wist te scoren werd het nog even heel spannend maar de gelijkmaker bleef uit.


De wedstrijd werd met 3-2 verloren. Van de concurrentie verloor Haulerwijkse Boys ook hun wedstrijd maar pakte Sleen wel drie punten. De derde plek van onderen is nog steeds mogelijk maar dan moet er nog wel een paar keer gewonnen worden.

zondag, 09 maart 2014 20:06

SVBS'77-1 tegen sc Elim-1 > 3-2

Geschreven door

Na de “dreun” die SVBS’77-1 in Oosterwolde had opgelopen moesten de spelers afgelopen Zaterdag (8 Maart 14) op eigen veld aan treden tegen Elim-1.

 

In Oktober was er in een enerverende wedstrijd in Elim nog verloren met 4-2. Dit was toen de wedstrijd waarin Jeroen uitviel omdat zijn vinger uit de kom raakte. Het zou natuurlijk wel heel mooi zijn om tegen Elim, voor eigen publiek, iets anders te kunnen laten zien. Met prachtig “voorjaarsweer” kwamen de spelers het veld op, publiek was er ook genoeg dus aan de omstandigheden mocht het niet liggen. Het enige minpuntje was het veld maar daarvan hebben twee ploegen last.

 

Nadat Max Weijs, als pupil van de week, zijn doelpunt had verzilverd was het de beurt aan de “grote jongens”. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Kasper de Jonge werkte de bal achter de doelman van Elim… (1-0). Gedurende de eerste helft hadden de “Beltigers” het beste van het spel. Elim stond wel vierde in de competitie maar dat straalde de ploeg absoluut niet uit. Door de inzet van de spelers van SVBS’77 kwam de tegenstander niet aan combineren toe. In de 40e minuut kreeg Jarno Klaver een lange bal aangespeeld waarna hij zelf nog een verdediger uitspeelde. Op het daaropvolgende schot van Jarno had de keeper van Elim geen enkel antwoord. (2-0) Dit was ook de ruststand.

Direct na de rust was het spel eerst gelijk aan dat van de eerste helft. “Onze jongens” hielden de druk hoog en lieten Elim niet voetballen. De ommekeer kwam in de 75e minuut. Nadat Jan-Filip Mooiweer een tegenstander uitspeelde werkte hij de bal in het doel van Elim. (3-0) Normaal gesproken zou je mogen verwachten dat dan de wedstrijd gespeeld is maar het tegendeel werd in de laatste 15 minuten bewezen. De spelers van Elim kregen het voor elkaar om, vrij snel na het doelpunt van Jan-Filip, te scoren. (3-1). De druk op de mannen van Epke werd hoog en zo werd Xavier ook nog voor de tweede keer gepasseerd. (3-2). Met kunst en vliegwerk kon deze stand tot het einde van de wedstrijd in stand worden gehouden waardoor de drie punten op de Belt bleven.

zondag, 23 februari 2014 19:17

Be Quick 1887-1 tegen SVBS'77-1 > 2-2

Geschreven door

Afgelopen Zaterdag (22 Febr) had SVBS’77-1 weer te maken met een “uitwedstrijd op afstand”.

De reis, van meer dan een uur,  ging naar sportpark “de Esserberg” in Haren (Groningen). Hier moesten de Beltigers het opnemen tegen Be Quick 1887-1. De thuiswedstrijd werd op 5 Oktober met 0-2 verloren van de ploeg die nu in de middenmoot mee doet.

 

Nadat de scheidsrechter de pasjescontrole had gedaan begon de wedstrijd. Een wedstrijd waar Rick van de Belt weer voor het eerst in de basis (laatste man) stond na een lange blessure. Gedurende de eerste helft had Be Quick 1887 het overwicht maar toch heerste het gevoel dat er mogelijkheden waren om hier iets weg te halen. Het was dan ook jammer dat de mannen uit Haren toch in de eerste helft wisten te scoren en zo de stand op 1-0 wisten te brengen. Dit werd ook de ruststand.

 

De tweede helft werd een spektakel. Wat je niet kon bedenken gebeurde allemaal.

 

Be Quick 1887 kwam halverwege de tweede helft weer tot scoren. Een voorzet vanaf de rechterkant werd in het doel gekopt. Xavier was kansloos. De stand 0-2 stond op het bord en dan had je kunnen zeggen dat de wedstrijd gespeeld was. Zeker nadat Rick van de Belt een rode kaart opliep omdat hij op de rand van het strafschopgebied een, in zwart-witte kleding gestoken, speler neerlegde. SVBS’77-1 stond er dus, vanaf dat moment, met 10 man voor nadat Rick het veld had verlaten. De vrije trap van Be Quick 1887 werd gelukkig slecht genomen en belande in de muur.

 

Zoals zo vaak in het voetbal komen er altijd extra krachten los bij de spelers van een team die een medespeler moeten missen……dat gebeurde ook bij SVBS’77-1.

Tien minuten nadat Rick was vertrokken kon Jeffrey een lange bal oppakken en daar een prachtig vervolg aangeven door deze achter de doelman van Be Quick te laten verdwijnen. (2-1). “De Beltigers” voelden dat er een gelijkspel mogelijk was. Ze gingen met zijn allen vol in de aanval en met succes. Arne schoot van buiten de 16. Zijn schot werd nog van richting veranderd en verdween via de binnenkant van de paal in het doel (2-2).

 

Met nog 10 minuten te gaan schoot Be Quick1887 op het houtwerk boven Xavier waardoor de bal, volgens velen, achter de doellijn stuiterde. De scheidrechter besliste anders met als gevolg dat hij belaagd werd door de spelers uit Haren. Tijdens dit opstandje kreeg een speler van de thuisploeg ook een rode kaart.

 

De wedstrijd eindigde dus is een gelijkspel, zowel in doelpunten (2-2) als in rode kaarten (1-1).

 

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen de Griffioen op de agenda. Deze wordt gespeeld in Oosterwolde (Fryslan) en begint om 14.30 uur.

zondag, 08 december 2013 19:44

sv Borger-1 tegen SVBS'77-1 > 7-0

Geschreven door

7 December 2013

 

 

Op 7 december stond, na een stormachtige week, een uitwedstrijd tegen SV Borger op het programma. De voorafgaande storm op donderdag en vrijdag had gevolgen voor deze wedstrijd.

De eerste keeper Xavier Huisman stond vast in Denemarken door de orkaan die door Duitsland raasde. Omdat Jeroen Jager nog niet kon keepen, werd er hevig gezocht naar een oplossing. De oplossing kwam in de vorm van ex-keeper van vorig seizoen Rienco Bovendeur. Omdat Rienco nog steeds lid was kon hij bij SVBS de lege plek in het doel vervangen. Bij deze nogmaals bedankt Rienco!

Maar goed, de wedstrijd. Het was een grijze, natte dag. En SVBS was gebrand om door Borger  een extra storm te laten razen. Met de kop omhoog begon SVBS aan de wedstrijd. Na een tijdje wist SVBS stand te houden, maar toen viel toch het tegendoelpunt. Een goed voetballend Borger maakte daarna de 2-0. En later werd er een overtreding gemaakt in het Strafschopgebied van SVBS, Helaas kon Rienco de 3-0 vanaf 11 meter niet voorkomen. De sfeer van de wedstrijd werd wat grimmiger door onnodige overtredingen van beide kanten. Jeffrey van de Belt moest voor rust nog het veld verlaten vanwege een blessure. Het werd nog 4-0 voordat de spelers en supporters naar binnen gingen. SVBS had wel enkele kansen, maar Borger was toch de meest voetballende ploeg.

Na de rust wilde SVBS er alles aan doen om er nog een spannende pot van te maken. Er werd meer naar voren gevoetbald, maar het erg voetballende Borger speelde de wedstrijd uit door 3 doelpunten aan hun saldo toe te voegen. Uiteindelijk vloot de scheidsrechter, die zuinig was met gele kaarten, de wedstrijd af met een eindstand van 7-0.

Borger was toch een stap beter dan SVBS. Volgende week volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Helpman. Deze wedstrijd snel vergeten, en met goede moed naar de volgende wedstrijd om toch voor de winterstop nog wat punten te pakken.

 

 

 

 

 

 

 

maandag, 25 november 2013 21:37

SVBS'77-1 tegen Sleen-1 > 5-3

Geschreven door

23 November 2013 

De wedstrijd tussen de twee laatsten van de ranglijst is geëindigd in een 5-3 overwinning voor SVBS’77.

Het was een wedstrijd die door meerdere punten belangrijk was. De punten moesten op de Belt blijven, de supporters waren vol verwachting, en RTV Oost stond langs de kant om alles vast te leggen voor hun uitzending “sport op Zaterdag”.           Verliezen was geen optie !

In de achtste minuut was SVBS '77 trefzeker, een vrije bal vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal geplaatst en in de verre hoek gekopt door Jeffrey van de Belt. Een paar minuten later volgde de tweede goal voor “ons SVBS”.  Jesse nam een vrije trap vanaf de linkerkant en Raymond de Jonge knikte deze door in de verre hoek. Zowaar stond SVBS’77 voor met 2 tegen 0. Ongekende weelde !!

In de 22e minuut kreeg Sleen weer aansluiting door een tegendoelpunt. Onze keeper was kansloos. 2 tegen 1 dus !

Even later was het gelukkig weer raak en kon er weer gejuicht worden.  Jeffrey van de Belt kon de 3-1 binnenschieten.

Tien minuten voor de rust was het dan toch weer Sleen die scoorde vanuit een vrije trap. Een mooi doelpunt maar jammer dat de bal achter Xavier viel. 3-2. 

In de slotminuten voor rust waren er nog een paar kansen aan SVBS-zijde maar er werd niet meer gescoord. Met een 3-2 voorsprong gingen de spelers van SVBS’77 de rust in.

In de derde minuut na rust was het Jeffrey van de Belt die zijn tweede van deze middag achter de keeper van Sleen legde. Hij zette de stand  op 4-2. Nog geen twee minuten erna kon Jarno Klaver de bal onderscheppen, kon vrij richting het doel van Sleen en schoot beheerst de 5-2 binnen.

Pas in de slotminuten kon Sleen nog iets terug doen. Zij scoorden nog een keer en wisten de stand “5-3”  op het scorebord te zetten.

In deze zeer belangrijke wedstrijd hebben de spelers zich goed laten zien. Iedereen was tevreden over de inzet, spel en uitslag.

Zaterdag as krijgen we Haulerwijkse Boys op bezoek. Hopelijk kan deze koers worden voortgezet.

 

RTV Oost was te gast tijdens deze wedstrijd. Via onderstaande link is hun verslag te bekijken.

http://www.rtvoost.nl/sport/default.aspx?nid=176683

zondag, 17 november 2013 21:40

Onstwedder Boys-1 tegen SVBS'77-1 > 3-0

Geschreven door

16 november 2013 (Geschreven door Jeffrey)

 

Op bovenstaande datum moesten we aantreden tegen Onstwedder Boys. Het was een verre reis om daar te komen. Om precies te zijn 1 uur en 24 minuten rijden vanaf de Belt maar het moest.

                                                                                                                        

De scheidsrechter floot voor de 1e helft. De teams gingen gelijk op maar Onstwedder Boys kregen toch wat meer kansen dan wij. Xavier hield lang de nul maar een paar minuten voor de rust was het toch Onstwedder die scoorde vanuit een afgeslagen corner: 1-0. Helaas niet de rust kunnen halen met een 0-0 tussenstand maar goed ….. koppies omhoog en de 2e helft er boven op.

 

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter kon de 2e helft beginnen. We hielden het lang vol om de 2-0 van het scorebord te houden maar na een handsbal ging de bal op de stip. De speler van Onstwedder Boys faalde niet vanaf 11 meter: 2-0. Langzaam gingen de koppies wat hangen bij een paar spelers. En een paar minuten later stond ook de 3-0 op het scorebord. Door een fout in de aanval van SVBS en een paar missers van onze verdedigers schoot een speler van Onstwedder Boys de bal langs Xavier: 3-0.  De scheidsrechter floot af.

 

Jammer weer geen punten. Alle meegereisde supporters bedankt voor jullie steun!!

 

Volgende week de inhaalwedstrijd tegen Sleen op het programma. Tegen deze ploeg zal het toch moeten kunnen om de eerste punt(en) van het seizoen te pakken.

 

Tot dan!!

 

woensdag, 06 november 2013 18:14

Veenhuizen-1 tegen SVBS'77-1 > 2-1

Geschreven door

2 November 2013

Op deze sombere dag moesten we aantreden tegen de koploper Veenhuizen. Gezien de uitslagen van vorige ontmoetingen met andere clubs moesten we waarschijnlijk wel aan de bak.

 

De wedstrijd begon erg goed aan de kant van SVBS, het spel ging goed over en weer. Van beide kanten werden kleine schiet/kopkansen behaald maar verder dan dat kwam het niet. De scheids van vandaag deed het ook erg goed, hij was correct en duidelijk. Hier en daar kwam SVBS voetballend er goed uit met resultaat dat het de verdediging van Veenhuizen nog moeilijk kon maken. Tot de rust werd er goed gevoetbald van beide kanten alhoewel we wel meer verwacht hadden van Veenhuizen aangezien ze koploper zijn en de periode kunnen pakken.

 

Op weg naar een bak thee met een kwartiertje rust kwamen tot een conclusie dat we deze lijn maar eens door moesten trekken.

 

Dit gaat in de 2e helft aardig goed, hier en daar wel wat persoonlijke fouten maar dat leverde geen gevaar op. Maar als er teveel fouten worden gemaakt en niet het tempo erin houd dan gaat het toch mis aan de zijde van SVBS. Op de linker flank werd er teveel met de bal gelopen en zo werd de bal veroverd en kon Veenhuizen scoren. Maar niks aan de hand, we pakken de draad weer op en gaan door. We komen er steeds gevaarlijker door de verdediging heen van Veenhuizen met soms goede kansen maar net niet het geluk aan onze zijde. Zo kwam Jeffrey goed voor de man op de penalty stip en kon de voorzet van Jarno net niet raken om te scoren. Na wat heen en weer gevoetbald te hebben ontstond toch een mispass op het middenveld waardoor Veenhuizen door kon lopen naar het doel en de 2-0 te maken. Dit was toch een domper omdat hier toch wel wat te halen viel. Tot slot kwam de beste man van het 2e in het veld aan de zijde van SVBS, BERT JAN NETJES!!!!!! Hij deed goed mee en kon per slot van rekening nog een rommel bal goed met de buitenkant recht schieten op het doel waardoor deze bijna in de kruising belande maar de keeper kon de bal net over het doel weg werken. In de laatste vijf minuten werd er hands geclaimd in het strafschop gebied van Veenhuizen en zo kwam er een penalty voor SVBS. Jesse pakte de bal om zo aan te leggen. Dit deed hij goed en schoot hem goed in de linker hoek..2-1. Volle bak ging SVBS door om zo nog een punt te pakken. Tegen het einde gaf Jesse vanuit het midden veld nog een goede pass door de lucht over de verdediging maar werd nog getoucheerd door een verdediger.  Jarno rende achter langs om zo uit de lucht de bal op het doel te schieten maar deze werd helaas door het scheenbeen van de keeper gekeerd.

 

Eindstand 2-1. Veenhuizen pakt de periode……… gefeliciteerd!!

woensdag, 30 oktober 2013 07:13

SVBS'77-1 tegen Smilde'94-1 > 0-3

Geschreven door

Afgelopen zaterdag (27-10-2013) stond de wedstrijd tegen Smilde op het programma met weer een goede kans om de eerste punten te pakken.

 

Met nog 3 afwezigen in de selectie werd de opstelling bekend gemaakt en kon de wedstrijd beginnen.

Smilde combineerde wat makkelijker, maar tot uitgespeelde kansen kwam het nauwelijks. Ook SVBS kon op een paar kleine kansjes na weinig creëren. Waar SVBS wel vaker last van heeft zijn de ongelukkige goals tegen, zo ook tegen Smilde rolde de bal via de kluts na een corner over de doellijn en stond het 0-1. Niet veel later stond het al 0-2 ditmaal door een gelukkige aanval.

 

Na de rust kwamen er opgelegde kansen voor SVBS maar werd er niet meer dan het aluminium geraakt. Smilde schoot eind tweede helft na een goed uitgespeelde aanval de 0-3 tegen de touwen.

 

Nog steeds geen punten op de Belt wat snel moet veranderen.

dinsdag, 22 oktober 2013 17:55

SVBS'77-1 tegen SVBO-1 > 1-7

Geschreven door

Belt Schutsloot…… half 3.  22 Mannen staan klaar om 90 min te gaan voetballen en 11 ervan hopen dit weekend minimaal een puntje op de Belt te kunnen houden .

 

Scheidsrechter Beens fluit en de mannen zijn begonnen. Helaas is na 5 min al raak en staat de stand op 0-1. De mannen van SVBS’77  kijken elkaar aan en stoken elkaar op om er een stapje bij te doen. Helaas pakt dit niet zo uit en staat het met rust 0-3.
In de kleedkamer spreekt trainer Jaap Strik de mannen toe en ze komen weer terug op het veld om nog gedurende 45 min er het beste van te maken en dat lijkt er ook op dat dat gaat lukken. Jesse van de Dijk brengt de stand op 1-3. Even lijkt het er op dat SVBS’77 het op de rit heeft maar dat was echt maar voor even.  Omdat de einduitslag (1-7 !!!) voor zich zelf spreekt wil ik er niet een al te lang verslag van maken.

 

Volgende week krijgen we Smilde op bezoek en hopen dat we dat we wel kunnen laten zien wat we kunnen .

 

Supporters bedankt voor jullie steun en hoop jullie dit jaar toch veel te zien aan de lijn !!!

 

Groeten… speler SVBS’77

dinsdag, 15 oktober 2013 22:57

Elim-1 tegen SVBS'77-1 > 4-2

Geschreven door

Ondanks de uitslag was dit een Zaterdag welke goed was voor het moraal. Persoonlijke fouten kostten ons de kop maar het was een wedstrijd waarin van alles gebeurde en SVBS toch lange tijd doorging om met een punt naar huis te gaan.

 

In de 3e minuut kwamen we, door slecht opbouwen en inleveren bij de spits van Elim , achter met 1-0. Niet veel later vond Jarno de counter en kon de stand weer op 1-1 zetten.

Een kwartier later kwam een splijtende pass van Elim door het midden waarbij onze keeper twijfelde met uitkomen maar dit toch deed. Volgens velen had onze keeper de bal klem. Een speler van Elim vond het echter nodig om door te gaan op Jeroen. Het resultaat was dat de bal los kwam en de speler van Elim de bal eenvoudig in het doel kon tikken. Helaas liet de scheidsrechter het toe en het doelpunt telde…..2-1. Na dit duel gaf Jeroen aan dat hij gewisseld moest worden (in het ziekenhuis van Hoogeveen bleek dat zijn vinger uit de kom was geschopt). Doordat Jeroen wegviel als keeper moest Jeffrey zijn plaats innemen. Sander kwam in het veld op de plek van Jeffrey. Rutger gaf ook aan dat hij ook gewisseld moest worden en werd vervangen door Bastiaan.

10 Minuten voor de rust scoorde Elim, vanuit een goede aanval, de 3-1.

Opmerkelijk was dat waar Jesse normaal voor de klappen zorgt hij deze keer zelf klappen mocht incasseren. De speler van Elim, die hiervoor verantwoordelijk was, werd de rode kaart getoond en mocht het veld verlaten.

Met een 3-1 stand gingen we de rust in.

 

Ondertussen was Xavier onderweg naar Elim vanuit Belt Schutsloot. Hij kwam ongeveer 5 minuten na de rust onder de lat. Jeffrey nam de plek van Dion in en Dion ging er af.

We begonnen sterk aan de tweede helft waarbij, na een goede aanval, Jarno de stand op 3-2 zette. De tweede helft bestond uit kansen over en weer. SVBS kon lange tijd strijden voor een punt en was er regelmatig dicht bij. Xavier verrichte op bepaalde momenten uitstekend keeperswerk echter in de slotfase (90e minuut) veroorzaakte Raymond een penalty waardoor Elim de stand op 4-2 zette. Dat was ook de eindstand.

 

Het was een enerverende zaterdagmiddag

maandag, 07 oktober 2013 21:46

SVBS'77-1 tegen Be Quick 1887-1 > 0-2

Geschreven door

 

Op Zaterdag 5 Oktober stond de 4e wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma!! De eerder gespeelde wedstrijden gingen allen helaas verloren, deze middag zouden dus, volgens plan, de eerste punten behaald gaan worden!!

 

De tegenstander: Be Quick 1887 had tot zover 1 wedstrijd weten te winnen wat hen op een totaal van 3 punten is komen te staan. Bij winst van SVBS 77  zouden de 2 ploegen dus in punten gelijk komen te staan.

 

In het begin van de eerste helft was het al snel duidelijk dat de beide ploegen niet voor elkaar onder hoefden te doen, er werd aan beide kanten erg slecht gevoetbald en echte kansen vielen er niet te noemen waar het wel dat Be Quick 1887 diverse malen gevaarlijk op kwam via de vleugels wat enkele malen leidde tot veel gevaar voor goal van de goed keepende Xavier Huisman.

 

Be Quick werd echter door de SVBS in het zadel geholpen, waar men al diverse malen de bal onnodig had ingeleverd werd de bal zomaar bij de tegenstander in de voeten gespeeld wat er toe leidde dat men noodgedwongen aan de handrem moest trekken op de rand van de zestien. De vrije bal die hier uit voort vloeide werd door Be Quick over de muur geplaatst buiten bereik van de keeper. Dat bracht de stand op 0-1.

 

Het restant van de 1e helft was het Be Quick dat de grootste kansen op 0-2 nog had, SVBS stelde daar aanvallend vrij weinig tegenover, er werd veel achteruit gelopen en de wil om te winnen leek er niet te zijn.

 

De 2e helft begon voortvarend, SVBS creëerde diverse kansen en hield constant druk op de goal van de tegenstander, er vielen meerdere goede kansen te noteren maar de bal zou er deze middag niet in gaan voor SVBS. Wel scoorde Be Quick nog 1 maal via een zogeheten frommel goal, wat de stand op 0-2 bracht.

 

Het was van beide kanten een slechte wedstrijd, maar al met al was het een terecht overwinning voor Be Quick 1887.

 

Zo wacht SVBS 77 nog altijd op de eerste punten van het seizoen, volgende week nieuwe kansen dan zal er aangetreden worden in en tegen Elim.

 

 

 

zaterdag, 21 september 2013 00:00

SVBS'77-1 tegen de Griffioen-1 > 0-2

Geschreven door

Op deze mooie zaterdag middag moest het 1e het in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen opnemen tegen De Griffioen. Nadat vorig week de wedstrijd was afgelast kon er vandaag gewoon gevoetbald worden op het sportpark “Het Hooge Land”.

Nadat het elftal op de foto was geweest met de nieuwe tassen, die gesponsord zijn door Firma A. de Jonge, begonnen we om half drie aan de wedstrijd. De eerste 20 minuten ging redelijk gelijk op, maar hierna kregen de bezoekers wat meer overwicht. De gasten combineerden beter dan de thuisploeg en veel slordig heden in de opbouw zorgden voor veel gevaar. Goed keeperswerk en slecht afronden van de spitsen zorgden ervoor dat de rust werd gehaald met de "brilstand" nog op bord.

 

Na de rust hetzelfde spelbeeld. De Griffioen had moeite om echt grote kansen te creëren, maar werd in de 65e minuut geholpen door SVBS. Een schot dat van richting werd veranderd was onhoudbaar voor de keeper....0-1. Hierna moest de Belt meer risico nemen om op zijn minst nog een punt uit dit duel te slepen, maar aan deze droom kwam ook al snel weer een einde. Een afstands schot belande op de paal en de aanvaller van De Griffioen was alert toen de bal weer het veld inkwam en kon vrij inschieten...0-2. Hierna waren we goed wakker en met nog een kwartier te voetballen kregen we betere mogelijkheden om die hatelijk 0 weg te poetsen. Maar verder dan een paar afstandsschoten en “net niet situaties” kwamen we niet.

 

Toch een redelijke wedstrijd gespeeld en we moeten hierop verder bouwen en dan komen de punten vanzelf wel.

 

Volgende week weer vol aan de bak tegen en in Mussel.

 

dinsdag, 10 september 2013 21:51

De Sweach-1 tegen SVBS'77-1 > 3-1

Geschreven door

De eerste helft begon direct goed. Onze spelers lieten zich zeker niet de kaas van het brood eten en dat resulteerde in twee grote kansen in de eerste tien minuten. De keeper van de Friezen was degene die voorkwam dat SVBS'77 tot scoren kwam. Het was die zelfde keeper die na een kwartier de gele kaart kreeg omdat hij buiten het 16-metergebied de bal wegwerkte met zijn handen. Volgens vele kenners had dit ook rood mogen zijn maar de scheidsrechter hield die in zijn zak. Na een half uur scoorde “De Sweach” dan toch hun verlossende treffer doordat hun aanvoerder de bal op een sublieme manier over Jeroen heen legde. Aan het einde van de wedstrijd kregen "ons SVBS" nog een dot van een kans maar helaas stond de paal net op de verkeerde plaats. Onze spelers gingen de rust in en keken tegen een 1-0 achterstand aan.

     In de tweede helft was vanaf het begin de ploeg uit Beetserzwaag de betere ploeg. SVBS kwam niet onder de druk vandaan. De “rood-witten” misten diverse kansen maar na een uurspelen was het de hun nummer 14 (net gewisseld) die de bal vanuit een vrije schop achter Jeroen knikte. Uiteindelijk wist toch Jarno, na wat geklungel bij “De Sweach”, zijn eerste doelpunt in de vierde klasse te scoren. “Ons eerste”  kreeg nog even vleugels en iedereen hoopte op de 2-2. Deze hoop was tevergeefs want aan het eind van de wedstrijd scoorde “ de Sweach” toch nog de derde.

     Over de gehele wedstrijd gezien was het een terechte uitslag maar gedurende de eerste helft deed SVBS’77-1 absoluut niet onder voor de ploeg uit het Noorden.

     Zaterdag as krijgen we SVBO op bezoek op de Belt. Een thuiswedstrijd dus. SVBO komt uit Barger-Oosterveld, een dorp in de gemeente Emmen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

zondag, 01 september 2013 11:05

SVBS'77-1 tegen sv Ens-1 > 0-2

Geschreven door

Afgelopen Zaterdag (31-8) werd thuis onder perfecte weersomstandigheden de derde bekerwedstrijd gespeeld. Ditmaal tegen sv Ens-1. De ploeg uit de polder komt uit in de derde klasse van het Zaterdagvoetbal. Deze wedstrijd zou dus wel eens een mooie test kunnen zijn hoe “ons eerste” er voor staat als debutant in de vierde klasse.

 

Voor deze wedstrijd zat Jaap Strik in een luxepositie want hij kon beschikken over alle spelers.

 

De wedstrijd was een “treffen” waar het lange tijd gelijk op ging. Zeker de eerste helft deed SVBS’77 niet onder voor de gasten uit de polder. Pas in de tweede helft kon Ens het veldoverwicht omzetten in resultaat. Het gebeurde  door een penalty in de 50e minuut. Ens wist deze te benutten en daardoor de stand te veranderen in 0-1. 10 Minuten voor het einde wist Ens de winst veilig te stellen waardoor de eindstand op 0-2 kwam.

 

Gezien de einduitslag (0-2) en wetende dat deze ploeg een goede middenmoter in de derde klasse is was men op de Belt niet echt ontevreden. Hopelijk kan het Beltiger team nog wat groeien in de eerste competitiewedstrijden.

 

Zaterdag zal “het eerste’ af gaan reizen naar Beetsterzwaag voor hun debuut in de vierde klasse. De wedstrijd zal daar om 14.30 uur beginnen.

 

Heren…..succes met jullie debuut !!

 

donderdag, 29 augustus 2013 22:05

Staphorst 2 tegen SVBS'77 1 > 6-0

Geschreven door

Dinsdagavond speelde SVBS’77-1 zijn tweede bekerwedstrijd tegen Staphorst-2. Voor deze uitwedstrijd waren bijna alle spelers beschikbaar.

 

Tijdens de eerste helft was Staphorst duidelijk de betere van de twee ploegen. De spelers van SVBS’77 speelden noodgedwongen voor het grootste deel van de 45 minuten op eigen helft. De elf van Staphorst hadden totaal geen moeite om elkaar te vinden en dat resulteerde, voor hun, in een 4-0 voorsprong met de rust.

 

Na de rust speelde SVBS’77 een stuk beter en deed voor een groot gedeelte niet onder voor Staphorst. Lang kon de 4-0 gehandhaafd blijven en er waren zelfs mogelijkheden om wat terug te doen. De kansen van Jarno en Kasper leverden jammer genoeg niets op. Langs de lijn klonk er optimisme over het spel van de tweede helft. Helaas wist Staphorst, op het laatst, nog twee keer te scoren waardoor de eindstand 6-0 werd in het voordeel van Staphorst.

 

De andere bekerwedstrijd in dezelfde poule ging tussen Rouveen-1 en Ens-1.  Deze eindigde in een 4-0 overwinning voor de ploeg van Robby.

 

Zaterdag as zal de derde bekerwedstrijd worden gespeelt. Ens-1 is dan de tegenstander die op bezoek gaat komen in Belt Schutsloot. Ens-1 is een ploeg die uitkomt in de derde klasse van het Zaterdagvoetbal. De westrijd begint om 15.30 uur.

 

Tot ziens op ’t Hooge Laand.

dinsdag, 27 augustus 2013 23:27

SVBS'77-1 tegen Rouveen-1 > 0 - 8

Geschreven door

SVBS'77-1 tegen Rouveen-1 / 0 - 8

Judith tegen Robby: 0-8

De eerste wedstrijd van SVBS’77 voor de beker is gespeeld. Tegen Rouveen-1 moest er worden gespeeld met een aangepast team omdat er een groot aantal basisspelers ontbraken. Uiteindelijk is het 0-8 geworden voor Rouveen-1.

Sc Rouveen begon goed aan de wedstrijd en zette vanaf het begin druk op de SVBS-verdediging.  Na 10 minuten kwam Rouveen al op een 1-0 voorsprong. Daarna kreeg de tegenstander vrij snel achter elkaar twee penalty’s die ervoor zorgden dat de gasten, binnen een half uur, met 0-3 voor kwamen te staan. Uiteindelijk kwamen er in de eerste helft nog twee doelpunten bij waardoor de ruststand 0-5 was.

In de tweede helft scoorde Rouveen al vrij snel de zesde (0-6). Robby kreeg het daarna nog even moeilijk en moest een paar keer reddend optreden. Ook de paal stond het doelpunt, waarop Judith zoooooo had gehoopt, in de weg. Aan het eind van de wedstrijd wist Rouveen nog twee keer te scoren waardoor de eindstand op 0-8 uitkwam.

Voor Matthew Heuvelman (nu spelend bij de A’s binnen de SJO) was deze wedstrijd bijzonder. Hij mocht in de tweede helft invallen en dat was voor het eerst dat hij in dienst van SVBS’77-1 speelde.

In dezelfde bekerpoule werd nog een wedstrijd gespeeld. In Ens speelden Ens-1 en Staphorst-2 tegen elkaar. Staphorst won daar met 1-4.

Komende dinsdag staat, voor het eerste, de tweede bekerwedstrijd op het programma. SVBS’77 speelt dan in Staphorst tegen hun tweede elftal. Zo het nu lijkt kan SVBS’77 dan afreizen, richting Staphorst, met de complete selectie. De wedstrijd begint om 19.30 (ipv 18.45 !!!)  uur.

Ook daar bent u natuurlijk welkom. Tot Dinsdag !

zaterdag, 25 mei 2013 00:00

VVT-1 - SVBS'77-1 > 2-3

Geschreven door

Nacompetitie!!!

Na verluid 12 jaar was het dan eindelijk weer zo ver. Nacompetitie, voor het eerst in de historie de kans op promotie naar de 4e klasse. Iedere Beltiger met een klein zwak voor voetbal was enthousiast.

 

De eerste ontmoeting vond plaats op 25 Mei.

 

’S Ochtends werd er om 11.00 uur afgetrapt met een soepje en een bolletje. Wat uiteraard weer goed verzorgt was. Tijdens het eten kwamen nog een paar laatkomers binnen druppelen en was de selectie voor vandaag compleet. De club had voor vandaag voor de spelers een bus geregeld, of terwijl Spelersbus. De voltallige selectie, de staf en een afvaardiging van het bestuur werden rond 12.00 uur opgepikt bij het sportpark. Twijzerlerheide was een behoorlijk stuk rijden dus moest er op tijd vertrokken worden. Iedereen had een plekje gevonden in de spelersbus. De reis kon beginnen.

 

 

Na ongeveer 5 kwartier kwamen we aan in Twijzelerheide, zoals de meesten wisten was er een toernooi aan de gang bij de club. Omdat we rijkelijk op tijd waren konden we nog genieten van het spel van de deelnemende teams. Het was al snel duidelijk dat de meeste kleedkamers al wel verzegd waren dus moest er een gedeeld worden. Lastig, aangezien deze ook nog niet al te ruim was. Maar goed we hadden een plek, de nummers werden uitgedeeld, een spannend moment want de opstelling was voor de spelers nog niet bekend.

 

Doel; Rienco Verdediging; Rudolf, Chris, Herco en Bryan Middenveld; Richard, Kasper, Rutger en Remon(Kasper met de punt achteruit) Aanval; Jeffry en Jarno

 

Omdat er op het hoofdveld het toernooi nog aan de gang was, werd er ingetrapt op het nabij gelegen veld. De pinken hadden er al in geen 2 weken meer opgelopen waardoor het gras alweer behoorlijk gegroeid was.

 

Bij het inspelen was al gauw duidelijk dat de wedstrijd een kwartier werd uitgesteld, door uitlopen van het belangrijke toernooi.

 

Er kon dan toch om 14.45 worden afgetrapt voor de eerste ontmoeting tussen deze 2 teams.

 

Eerste helft

Spanning was er in een behoorlijke mate bij de spelers van SVBS 77, wat ook goed te zien was in de eerste fase van de wedstrijd. VVT was dan ook de betere ploeg de begin minuten. Het resulteerde na een kwartier spelen voor de 1e kans van VVT maar deze werd uitstekend gepareerd door de Rinco. SVBS speelde de spanning van zich af en wist VVT bij vlagen goed onder druk te zetten. Na een dik half uur werd de eerste goal van de middag op het bord geschoten, het was VVT die na een leuke aanval de score opende. SVBS pakte het spel weer op en werd ook een gevaarlijker. 8 minuten na de 1-0 was het Jarno die na een goede voorzet van Rutger de gelijkmaker aantekende. 1-1 de meegereisde supporters konden hun geluk niet op, ze waren dan ook luid aanwezig. Gelukkig met een gelijkspel de rust in, maar voor de rust was het Richard die de rebound raak schoot en de Belt vlak voor rust op een 1-2 voorsprong zette. Helemaal super!!

 

Rust

De trainer Jaap Strik was blij met de snelle omschakeling van de wedstrijd. Hij hield dan ook iedereen scherp voor de 2e helft, wat eigenlijk nauwelijks nodig was want iedereen was scherp! Thee was er vandaag niet, schijnbaar vergeten.

 

Tweede helft

SVBS was erop gebrand de voorsprong uit te breiden en in ieder geval niet weg te geven. Er kwamen dan ook voor beide teams kansen, VVT wou graag de gelijkmaker aantekenen wat resulteerde in wat meer ruimte voor de spitsen van SVBS. Toch was het VVT die de gelijkmaker aantekende, na kopbal uit de vrijetrap was de stand weer gelijk. Maar mentaal zat het goed bij SVBS, na de 2-2 werd het alleen maar weer beter, de paal en de lat stonden dan ook de derde treffer in de weg. Ook VVT kreeg kansen maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Een corner voor SVBS resulteerde in een penalty voor de Belt, scheidsrechter vloot voor het vasthouden van Remon en legde de bal op de stip. Het was duidelijk dat Jarno, tevens topscorer van SVBS, om de penal te benutten. Nadat iedereen buiten de 16 stond mocht Jarno aanleggen vanaf 11 meter en faalde niet, wat de 2-3 voor SVBS betekende. Met nog 10 minuten op de klok werd VVT nog 1 keer echt gevaarlijk maar de spits miste en Rinco kon ingrijpen.

 

De eerste ontmoeting werd dus gewonnen door SVBS, wat uitbundig werd gevierd en de versnaperingen kwamen al snel tevoorschijn. 

 

Na de terugreis kon het 1e feestje alvast beginnen voor de club. In de kantine hing dan ook een prima sfeer. De hoogtepunten van de wedstrijd werden meermaals besproken door velen. 

 

Aankomende zaterdag staat de return op het programma tevens de jaarlijkse familiedag. SVBS past zijn programma hier wel op aan, met ’s middags het hoogte punt. De kans om te promoveren naar de 4e klasse!

 

zondag, 26 mei 2013 21:44

Foto's VVT - SVBS'77

Geschreven door

zaterdag, 13 april 2013 00:00

Scharnegoutum 1 - SVBS 1

Geschreven door

13-04-2013

 

Scharnegoutum  - SVBS ‘77

 

Deze zaterdag stond weer 1 van de krakers op het programma voor de mannen uit de Belt welke al een tijdje droog staan wat betreft de broodnodige punten. Ook de concurrentie zal deze zaterdag weer tegen elkaar spelen zodat er weer verassende uitslagen verwacht kunnen worden.

 

Na weer een ‘leuk’ ritje naar het altijd gezellige Friesland kon er aangevangen worden met de warming-up. Deze zaterdag moesten we het zonder Jesse doen, deze plek werd opgevuld door Maurice. Ook Herco was twijfelachtig na zijn blessure tegen Sleat maar kon aanvangen.

 

Na de warming-up werd er het nodige besproken in de kleedkamer waarna de volgende namen het veld betraden:

Rienco

 

ChrisRikKasper

Rutger

 

 

Herco

RaymondMauriceRichard

 

 

 

ArneJarno

 

Deze 11 zijn door trainer Jaap Strik de wei ingestuurd, na wat omzettingen welke gevolg waren van het spel tegen Sleat. Op de bank zaten: De gebroeders Van de Belt (Brian en Jeffrey) en Rudolf.

 

De 1e helft waren beide partijen goed aan elkaar gewaagd en er viel in deze helft niets bijzonders te vertellen. Wel de scheidsrechter en grens welke opvallende keuze maken in het nadeel van de Belt. Vooraf bij de tos werd er door aanvoerder Chris al op gewezen dat de communicatie best wel gewoon in het Nederlands mocht ipv het Fries wat veelvuldig gebruikt werd door de scheids en tegenpartij onderling. 

 

De 2e helft moest SVBS het doen zonder Herco op het middenveld welke toch te veel hinder had van zijn blessure. Rudolf werd op de back gezet waardoor Chris naar de voorstopper ging en zodoende Rutger verdegend op het middenveld kwam te staan. Ook de 2e helft ging het gelijk op, niet verassend dat er nu in het voordeel uit een standaardsituatie de 0-1 voor de Belt werd gemaakt door niemand anders dan de topscoorder Jarno.

 

Na deze voorsprong vergat SVBS door te drukken en te blijven voetballen waarbij Scharnegoutum begon te dringen naar voren. Niet lang hebben de mannen uit de Belt kunne genieten van de voorsprong. De man bij de tegenpartij Marcel Boersma tekende na een volley voor de 1-1, niet hard maar het tikje zette doelman Rienco op’t verkeerde been.

 

 

 

Het geloof kwam bij Scharnegoutum, waarbij SVBS iet wat werd terug gedrongen. Wel kon er d.m.v. snelle omschakeling gevaarlijke counters worden geplaatst, zulke gevaarlijken dat de grens er veelal geen 1 van door liet gaan en bedacht had alles maar af te vlaggen voor buitenspel.

 

Richard was nog het dicht bij een doorgang 1:1, waar Jarno in buitenspel positie de bal liet gaan kwam Richard van 5 m1 achter de verdediging vandaan doorlopen. De grens zag waarschijnlijk dat dit te gevaarlijk werd en bleef met de vlag in de lucht! Dit zijn cruciale beslissingen die veelal in deze fase in het nadeel wordt beslecht van SVBS.

 

Het geloof en de kopjes gingen wat hangen waarbij Jaap koos voor een wissel, Arne maakte plek voor Jeffrey.

 

De ploegen scheelden elkaar niets en er werd bij vlagen kleien speldeprikjes uitgedeeld, uitgespeelde kansen kwamen over en weer niet.

 

Tot de ca. 78 minuut waarbij weer een voorzet van rechts bereikt werd door de invallende spits aan de tegenstander kant, deze schoot de bal hard in de korte hoek. Rienco zat erbij maar kon niet voorkomen dat de bal het net trof.

 

2-1

 

Een slotoffensief werd er ingezet waarbij Scharnegoutum enig zins werd terug gedrongen echter tot een doelpunt zou het vandaag niet meer komen!

 

Jammer weer duur puntverlies… Het zal toch weer moeten gaan lopen, dan maar kijken of de draad opgepakt kan worden tegen en uit bij Blokzijl.

 

zaterdag, 09 maart 2013 00:00

S.V.B.S. 1 - Woudsend 1

Geschreven door

9 maart

 

Het was een weerkundig een intens trieste dag in Belt Schutsloot. Wat natuurlijk inhield dat het in het hoge noorden nog veel kouder zou zijn… We trokken dan ook met onze poolkleding richting Woudsend. Een altijd taaie tegenstander, die deze keer te taai bleek te zijn voor het eerste van SVBS. 

Over het wedstrijd verloop kunnen we kort zijn: beide teams creëerden weinig kansen en van beide kanten werd er fysiek gespeeld. Misschien had SVBS licht het overwicht gezien het wedstrijdverloop, maar wist dit niet in punten om te zetten. De arbitrage was nog van de oude school (letterlijk en figuurlijk) wat resulteerde in nogal uit de hand lopende opstootjes. Wat het duel nogal onnodig op scherp zette hier en daar. 

Het begin was niet zo heel erg scherp, want na zo’n 15 seconden wist de spits van Woudsend al een schot op doel te plaatsen. Verder waren er weinig wapenfeiten. In de eerste helft scoorde Woudsend zo rond de dertig minuten. Een corner werd door de doelman van de Belt weggestompt. Deze werd vervolgens half weggewerkt door de verdediging in de voeten van een Fries. Deze maakten hier gebruik door op doel te schieten. Wonder boven wonder en via via, tussen acht man door, belandde de bal in de netten van de Belt. Niet fraai verdedigd dus.

Gelukkig antwoorden we direct met een fraai ingeschoten vrije bal op de goal van Woudsend. Deze vloog zo’n 5 minuten na de eerste treffer achter de keeper van Woudsend wat de score gelijk trok.   

Na de thee werd het duel wat grimmiger en waren er verscheidene opstootjes rond nogal scherpe duels van beide kanten. Het werd een wedstrijd waar degene die het eerst zou scoren ook zou winnen. Woudsend trok in dit geval aan het langste eind. Waar de Belt eigenlijk voortdurend aan het voetballen was op de helft van Woudsend werd een lange bal op de spits van Woudsend niet weggewerkt. Hierdoor ontstond er een één op één situatie waaruit gescoord werd. Dit kwamen we niet meer te boven. Nog een tweetal kansen op 2-2 werden niet benut wat de eindstand 2-1  maakte. Misschien was voor het wedstrijdbeeld een gelijke stand terecht geweest, maar dan moeten de ballen er bij ons niet in rollen en bij de tegenstander er in vliegen…

Een tweede zwaarbevochten duel zonder punten waar ze voor het grijpen lagen. Als het tegen de Friezen niet lukt dan moeten we maar punten uit de polder halen.   

 

zaterdag, 02 maart 2013 00:00

IJVC 1 - S.V.B.S. 1

Geschreven door

                                           IJVC-SVBS’77                          02-03-2013           

 

Na twee weken geen competitie te hebben gehad moesten we vanmiddag aantreden tegen de koploper uit ijlst. Een zware opgave, vorig jaar hadden we thuis van deze gasten met 2-1 verloren. Misschien niet helemaal terecht toen, maar voetballen konden ze zeker. Vertrek was zoals gewoonlijk bij een uitwedstrijd om 12.30 uur. Tijd genoeg zou je denken maar we houden nogal van toeristische routes dus we kwamen aan in ijlst om kwart voor twee nadat we half friesland hadden doorkruist. Na wat verwensingen (lees jeroen) aan het adres van onze leider(die was een aantal dingen vergeten)konden we ons om gaan kleden in box nummer 2. Dit verliep zonder grote problemen en we konden aan de warming-up beginnen. Eerst nog even wachten op jarno en kasper die de wc in de kleedkamer en kantine goed gingen testen. 14.30 uur, de wedstrijd kon beginnen. Zoals wel vaker gingen we wat slapjes van start en de thuisploeg had een licht overwicht. We hadden moeite om voorin de bal vast te houden en achterin waren we veel te onrustig en paniekerig. De voorhoede van de thuisploeg was al een paar keer voor rienco opgedoken maar die kon tot dan toe nog altijd redden. Na ongeveer een kwartier sloeg toch het noodlot toe. Na een dekkingsfout achterin (rudolf volgens joop) kon de rechtsbuiten van ijlst op doel aflopen en afronden. 1-0 voor de thuisploeg. Geen reden tot paniek echter want we hebben vaker achter gestaan. We begonnen langzaam wat beter te voetballen en we kregen zelfs een licht overwicht. Het bleef wel oppassen voor de gevaarlijke counters van ijlst. Zo’n tien minuten voor rust kon jarno alleen op de keeper aflopen maar hij schoot jammer genoeg tegen de doelman aan. 5 minuten later kreeg richard nog een goeie kans maar hij besloot zelf te schieten waar hij misschien beter had kunnen afleggen. 15.15 uur, eerst thee drinken en een beetje bijpraten. Onze trainer was niet echt ontevreden op dat ene doelpuntje na dan. 15.30 uur, tijd voor de laatste 45 minuten. We gingen beter van start dan in de eerste helft. Toch kregen we nog niet echt goede kansen. En zoals zo vaak gebeurde het onvermijdelijke: het doelpunt viel aan de andere kant. Een corner van ons werd door de achterhoede van ijlst snel naar voren gewerkt. De spits van ijlst stond wel een meter buitenspel maar vanmiddag was dit volgens de scheidsrechter geen bezwaar. Hij kon zo doorlopen op rienco en de bal binnenschieten. Onze grensrechter kon met de vlag zwaaien tot hij een ons woog, de scheids keek er niet naar. Protesten van onze leider en aanvoerder hielpen allemaal niets. Flink genaaid dus. 2-0 voor ijlst. We bleven redelijk voetballen en waren weer iets beter dan de tegenstander. Het moet wel gezegd dat ijlst het wel goed vond zo en ze leunden lekker op de verdediging. Rudolf was inmiddels gewisseld voor rik, die weer mee kon doen na zijn rugblessure. Arne werd in het veld gebracht voor maurice. De tijd begon te dringen voor ons. Na een lange bal op richard van rik speelde hij zijn directe tegenstander uit en drong door tot in de zestien meter van ijlst. Daar werd hij vastgehouden en ging liggen, een penalty voor ons. Een goed genomen strafschop door jarno bracht de stand op 2-1. Er waren nu nog ongeveer 5 minuten te spelen plus nog wat minuten blessuretijd. Het werd nu alle-ballen-lang-naar-voren-voetbal. IJlst stond met de rug in het eigen doel en kreeg de ballen ook niet goed meer weg. De laatste minuut brak aan en we kregen nog een corner mee. Deze werd genomen maar we kregen geen kans om op doel te schieten. Hierna floot de scheidsrechter en de wedstrijd was afgelopen. Jammer genoeg verloren en ook nog onterecht. Een gelijkspel was zeker verdient geweest. De scheidrechter floot best een goeie wedstrijd maar die ene foute beslissing kostte ons toch de kop. Volgende week tegen woudsend gaan we uiteraard weer voor een driepunter. Dit zal nog niet zo gemakkelijk gaan, woudsend-uit is altijd lastig. 

Gr. Speler 1e elftal.

 

zaterdag, 02 februari 2013 00:00

Oudega 1 - SVBS 1

Geschreven door

Oudega – SVBS 77

02-02-13’

 

Zaterdag 2 februari mocht de competitie voor SVBS 1 hervat worden. Tegenstander van vanmiddag Oudega. Het gehavende elftal van Jaap Strik moest nog wel even de drie punten ophalen. Jesse ontbrak vanwege een schorsing, Arne kon helaas niet aan de wedstijd deelnemen omdat zijn spelerspas niet aanwezig was. Tot het ongenoegen van Arne zelf hij had graag willen uitblinken deze middag. Nummer drie die niet mee kon doen was Rik, hij kampte met een rugblessure.

 De geselecteerde spelers van vandaag weken dan ook wat af van de standaard.

Opstelling;

Rinco; Rutger, Chris, Ronnie, Kasper; Jeffry, Bryan, Herco; Raymond, Jarno, Richard

De reservers van vandaag bestonden uit, Maurice, Joost en Johan(misschien een idee om de volgende keer toch gewoon met de groep mee te rijden, Meneer Klaver stond namelijk in Oudega in de buurt van Drachten. Duidelijk niet de plaats waar de wedstrijd gespeeld zou worden).

Gelukkig stond Johan vandaag niet in de basis en kon de wedstrijd gewoon van start.

14.30 de jonge scheidsrechter van vandaag(19 jaar) floot voor het begin. SVBS was vandaag favoriet en was aan haar stand ook verplicht om Oudega van het veld te vegen. Het begin was goed, en de eerste kansen waren dan ook voor SVBS. Het was Jarno die in de vijfde minuut voor een doorbraak zorgde, na een aanval wist Jarno de bal in het net te schieten 0-1. SVBS had het betere voetbal en was ook gevaarlijk bij vlagen. Combinatie voetbal was nog niet op en top, maar met een wat andere opstelling dan normaal was dat te verwachten en moesten we genoegen meenemen. Aanvallen werden er genoeg gecreëerd maar echte doelpogingen kwamen daar niet uit voort. Toch was het Jeffry die na goed doorzetten op het doel afstormde, hij werd hard onderuitgehaald in de 16. De scheids kon niet anders dan een penalty toekennen aan SVBS. Jarno mocht het proberen vanaf 11 meter en schoot de bal via binnenkant paal binnen. Stand 0-2 in de 21 min. SVBS kakte wat in en ging wat slordiger voetballen. Oudega in tegen begon wat makkelijker te voetballen en kwam gevaarlijk voor het doel. Het was dan ook te verwachten dat er een tegendoelpunt zou komen. In de 42e min was het raak, 1-2 een goede aanval van Oudega werd met enig fortuin achter Rinco gewerkt. De minuten voor de rust waren niet best, SVBS werd teruggedrongen en moest alleen verdedigen. Het fluitsignaal kwam dan ook als geroepen.

Rust

Bakkie thee erbij en de woorden van Jaap Strik moesten genoeg zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd.

15.30 begin van de 2e helft, de aanhang van de Belt waren nog nauwelijks op het veld te vinden of de eerste man van SVBS kon zich al gaan warmlopen, maar voordat de wissel WARM was moest SVBS een tweede doelpunt incasseren. Het was dan in de 48e min dan ook raak voor Oudega, oorzaak de thee. 2-2 was  de stand goed vijf minuten na de rust, SVBS moest zich herpakken anders liep het uit op een blamage. Bryan had zijn taken volbracht en kon al eerder na de kant, het was Maurice die het mocht overnemen en zijn kwaliteiten moest laten zien. Het spel werd aan de kant van de Belt weer iets beter, het middenveld kreeg weer wat meer grip en er kon zelf weer wat gecreëerd worden. Jarno kon dan ook in de 62 min zijn derde aantekenen van de middag, hij schoot beheerst maar hard binnen. 2-3 iets meer lucht voor de manschappen van Jaap Strik. Geheel vloeiend ging alles zeker niet, wat resulteerde in een gele kaart voor Richard. Hij moest beduidend ver naar achter om zijn man te verdedigen wat niet helemaal naar behoren ging volgens de scheidsrechter, die ook een prima middag kon bijschrijven. Richard had nog maar net de kaart op zak of werd alweer richting doel gestuurd maar deze kans werd hem ontnomen door een verdediger die ook een gele kaart kreeg. Het spel golfde op en neer, Oudega iets gevaarlijker dan SVBS maar van uitgespeelde kansen was geen sprake. Het was dan ook de individuele klasse van een Oudega-speler die met een harde knal de bal in de kruising plaatste. 3-3 met nog 10 minuten te spelen, er moest dus nog flink gestreden worden om de 3 punten mee te nemen. Inmiddels was Johan ook gearriveerd die direct in het veld kon voor de moegestreden Richard. Het leek op een gelijkspel uit te draaien, niemand werd echt nog gevaarlijk, maar toch was het Raymond die de eindstand bepaalde, hij schoot in de 88 min raak van 25M met een hard geplaatst schot. Keeper kansloos. 3-4 einduitslag.

Voor SVBS een goede middag die achteraf Creil zag verliezen en zo de 2e positie kon overnemen.

 

zaterdag, 27 oktober 2012 00:00

Sc Espel 1 - SVBS 1

Geschreven door

27 oktober ’12 

Op zaterdag 27 oktober j.l. moest het sterrenensemble van Belt-schutsloot weer eens aantreden tegen Espel. Deze ploeg waren we 2 jaar geleden voor het laatst tegengekomen in competitie verband, maar na een hopeloos seizoen in de 4e klasse was het dit jaar weer 5e klasse voor Espel. Voorafgaand aan de  competitie werd er nog een bekerwedstrijd gespeeld tegen deze ploeg welke met 0-1 verloren ging, we hadden dus nog het een en ander goed te maken!!

De wedstrijd ging van start omstreeks half 3 met twee ploegen die allebei vol voor de 3 punten moesten gaan, enerzijds Espel om niet helemaal in de onderste regionen terecht te komen en anderzijds SVBS om de aansluiting met de top drie te behouden. 

 

Het begin van de wedstrijd verliep redelijk slordig voor beide partijen waarbij Espel het iets betere spel had en een aantal doelpogingen. Zo was het ook Espel dat na een minuut of 10 op een 1-0 voorsprong kwam, dit was een terechte voorsprong voor de thuisploeg, ook gezien het tot dan toe zwakke optreden van de uitspelende ploeg. Maar zoals wel vaker gebeurd is dit seizoen, moest er eerst een tegenslag (1-0) zijn, waarna er vervolgens ‘’VOL GASSS’’ de mouwen opgestroopt werden. 

 

In de 13ee min. was er, na een betere periode van SVBS, een cornerbal welke door Jesse bij de tweede paal tamelijk makkelijk maar wel onbeschrijfelijk mooi  ingekopt kon worden. Dit was een flinke opsteker!! De periode die hier op volgde werd er nog meer GASSS gegeven, en de dienstdoende arbiter van deze middag vond regelmatig dat er toch wat teveel GASSS werd gegeven!! Dit resulteerde in heel veel vrije trappen tegen en een hele rits gele kaarten waar mee gestrooid werd alsof het al 5 December was. Zo was het na 15 min. Raymond die zijn 2e gele kaart opliep door voor een vrijetrap te gaan staan ten tijde van het nemen. Dit was een grote tegenslag zo vroeg in de wedstrijd. De periode na de rode kaart had eigenlijk maar 1 beeld, het was Espel die veel balbezit had en SVBS die er bij vlagen gevaarlijk uit kwam. Rond de 25e minuut krijgt Herco Brand de bal aangespeeld op het middenveld die op zijn beurt Jeffrey met een diepe bal wegstuurde, Zodoende belande jeffrey alleen voor de keeper waarbij hij niet zelfzuchtig was en de bal goed voorlegde op de meegelopen Herco die de bal in een leeg doel kon werken!! Stand: 1-2  het restant van de 1e helft was geheel voor 

Espel, de beltiger defensie kwam hierbij veelvuldig onder grote druk te staan. Rond de 40e minuut was het een gepareerd schot was zomaar in de SVBS goal waaide over de goed keepende Rienco Bovendeur. Ruststand 2-2. 

 

De tweede helft zou er 1 worden wat eigenlijk voor de rest van het seizoen vastgehouden moet worden, iedereen liep voor elkaar, en ging voor de volle winst. Vlak na Rust viel er, na een betere periode, een cornerbal te melden die door Jeffrey goed genomen werd waardoor Jesse zijn hoofd wederom tegen de bal kon zetten om de 2-3 op het scorebord te zetten. Dit gaf het beltiger elftal nog meer geloof op een goede afloop. Het verdere verloop van de wedstrijd was het aanvallen voor 

Espel en verdedigen voor SVBS, en zoals eerder genoemd was de strijd aan SVBS zijde wat uiteindelijk de doorslag gaf, de scheids welke geen genoeg van deze mooie pot kon krijgen, blies na een minuut of 12 blessuretijd toch maar af. De drie punten wederom voor SVBS, na 75 minuten met 10 man gevoetbald te hebben was deze overwinning 1 met een goede nasmaak. 

 

Voor deze wedstrijd bleek dat onze vlagger dhr. J. Ten Wolde geblesseerd was, deze werd vervangen door Jeroen J., speciaal op eigen aanvraag: BEDANKT JEROEN!!! 

Ook het meegereisde publiek bedankt voor de aanmoedigingen en de ferme stemverheffingen in de rust. Het wordt binnen het elftal zeer gewaardeerd.  

 

Volgende week wacht Thuis om 14.30 uur nr. 3 SLEAT welke 1 punt boven ons op de ranglijst genoteerd staat, Belangrijk duel dus! Als er net zo’n inzet is als in deze wedstrijd moet het helemaal goed komen met de uitslag. 

 

zaterdag, 13 oktober 2012 00:00

SVBS 1 - IJVC 1

Geschreven door

SVBS 77 vs IJVC 

 

Belt-Schutsloot 13 oktober 2012

Op deze regenachtige zaterdagmiddag half in de oktobermaand diende het 1e elftal van Belt-Schutsloot het op te nemen tegen de plaatselijke trots van het Friese IJlst.  IJlst stond genoteerd op een keurige 2e plek en was zeker geen onbekende meer van de Beltiger mannen. Vorig jaar liep het namelijk in Friesland tegen een beschamende 9-3 nederlaag aan. thuis werd de eer totaal hervonden en stuurden de oranjehemden de manschappen uit IJlst terug met een 2-1 uitslag.

Hoewel het na de aftrap aardig op en neer golfde bleek IJVC de iets beter spelende ploeg wat verder in weinig kansen resulteerde. SVBS stelde daar een hoop lange ballen tegenover. Hoewel de getoonde inzet redelijk was stelde het voetballend vermogen nog niet tot veel tevredenheid. Toch was het vrij onverwachts toen een speler van IJVC de bal in de rebound hard tegen de touwen schoot. Er volgde nog een kans maar deze werd tot opluchting van de Beltiger defensie niet benut. Vervolgens waren er aan beide kanten een aantal niet noemenswaardige kansen.

 

De tweede helft toonde echter al gauw een ander beeld. SVBS had naast de inzet ook het combineren en het druk zetten hervonden. In deze fase van de wedstrijd had de Belt het betere van het spel. Toch duurde het noch ruim 20 minuten eer R. Knobbe de bal in het doel wist te schieten. Ook dit schot kwam vanuit een rebound tot stand. De thuisspelende ploeg rook bloed en bleef pressie zetten op de verdediging van IJVC. Opnieuw volgde er een kans voor SVBS. Deze werd echter in eerste instantie niet benut en in tweede instantie hoog over geschoten. SVBS en het toegestroomde publiek had echter twijfels over het niet toekennen van een strafschop in deze aanval. SVBS was kort hierna nogmaals dicht bij een goal. Vanaf 25 meter was het opnieuw Knobbe die het probeerde met een wervelend afstandsschot. Deze werd knap door de sluitpost van IJlst uit de kruising geslagen.

Het bleef lang spannend in deze pot die nog niet gespeeld was. Dat werd al snel duidelijk toen in de 87e minuut de lange bal van IJVC in het doel belandde, nadat hij via een been van een SVBS speler over keeper Bovendeur heen zeilde. Dit was een zure tegenslag voor de Belt die hun laatste hoop zagen vervliegen. Helemaal toen IJVC in de extra tijd nog de 1-3 maakte. 

 

Hoewel de uitslag niet verdiend was en het spel na rust zeker niet slecht konden de manschappen van trainer Strik de tweede nederlaag van het seizoen slikken. De hoofdjes zullen weer omhoog moeten en de focus zal naar volgende week zaterdag waar SVBS de inhaalwedstrijd tegen Scharnegoutum op het programma heeft.  

 

 

 

 

 

zaterdag, 15 september 2012 00:00

SWZ 1-SVBS 1

Geschreven door

Vanmiddag was het moment daar.  We moesten aantreden in Sneek tegen SWZ. Een nieuweling in onze klasse. Na twee jaar reserveklasse is deze club in onze klasse aangeschoven. 

Aangekomen in Sneek moesten we uiteraard eerst uitgebreid het veld controleren en onze box keuren. Conclusie: een voortreffelijke locatie met een prachtig kunstgras veld en een mooi stadion. Jaaa…. in de reserveklasse zitten de centen. Hoe dan ook het werd een mooie voetbalmiddag. SWZ oogde gretig, met een jong team en ogenschijnlijk behendige mannetjes… het bleek echter dat deze mannetjes  niet tegen onze fysieke troef konden welke we zeker in de eerste helft flink hebben uitgespeeld. SWZ had in de eerste minuten het beste voetbal, maar wij gingen de duels niet uit de weg en daar had SWZ geen antwoord op. 

De druk die we uitoefenden betaalde zichzelf al snel uit me een doelpunt. Jarno Klaver zette ons op 0-1 voorsprong  na een steekballetje van Arne (dacht ik?). Diezelfde druk zorgde ervoor dat Jarno de bal kon onderscheppen na een slecht bal in de achterhoede van de Friezen. Jarno werkt zeer adequaat af met een droge poeier boven in de goal waar de keeper naar mocht kijken… :0-2. We kwamen in de eerste helft nog op 0-3 na een goed opgezette aanval over de as van het veld, waar Jeffrey uiteindelijk de bal op de voeten kon leggen van Richard die goed inschoot. De aanval was efficiënt geweest, het midden stabiel, de verdediging safe…tja dat is nog eens lekker de kleedkamer ingaan. 

Vlak na rust gingen de Friezen natuurlijk er vol op… Jammer voor hun, want na een paar flinke beuken van Jesse (weliswaar fair, maar lomp hard met souplesse) en een paar keer doorhalen van Reamon, ons duo op het middenveld vandaag, gaven ze er al weer de brui aan… Dit resulteerde in een treffen met de keeper, die ietwat te slordig de bal op de voet liet waar Arne en Jarno, ons spitsenduo van vandaag, gretig gebruik van maakten. Arne weerhield de keeper van het wegwerken van de bal door hem flink te blokken (keeper stuk) waardoor Jarno vrij kon scoren. Fijn… alle pretenties van SWZ waren nu wel de grond in geboord. En het werd nog mooier… Jarno kreeg de bal aangespeeld  door Reamon, deze gaf hij af op Arne, welke fijntjes door laatstgenoemde binnen gewerkt kon worden… 

De Friezen begonnen het nu toch wel erg vervelend vinden allemaal en wij gingen op onze lauweren rusten. Een stapje minder hard lopen, te laat te reageren, slordig in de duels, etc.. Dit resulteerde in een vrije trap voor op de zestien voor SWZ. De voorzet die kwam werd binnengekopt terwijl iedereen van de Belt nog vermoeid een beetje zijn sokken stond op te trekken en van zich af stond te kijken… Niemand die met de SWZ spits mee was gelopen, welke vrij in kon koppen. 1-5.  De enorme groep supporters van SWZ begon zowaar een sprankje hoop te krijgen… Helemaal toen er slecht werd opgetreden vanuit het midden waardoor de Friezen op 2-5 kwamen. Het leek helemaal verdrietig te worden toen er een voorzet kwam van SWZ welke door de kleinste man van de Friezen totaal mis gekopt werd… hij kwam 40 centimeter te kort… 

Hoe dan ook, na een paar flinke scheldpartijen en een kleine reorganisatie bracht ons weer terug op aarde. Onze verse krachten Jacco en Jerrald moesten flink wat extra werk verzetten omdat de rest er toch wel doorheen zat en dit werkte uiteindelijk. Arne sloot de score af met een flinke slalom dwars door de zestien van SWZ. Zowaar het leek dat hij maar niet wilde scoren, maar uiteindelijk wist hij alsnog de keeper en 26 verdedigers te passeren en werd het 2-6… 

Drie dik verdiende punten mee naar de Belt! 

Een speciale dank voor onze trouwste fan: Lambert Jonkman welke de longen uit zijn bejaarde lijf heeft geschreeuwd om ons maar aan het voetbal te krijgen! Top Lambert!

 

Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken..Accepteer Cookies