imageimageimageimageimage
zondag, 27 maart 2016 21:52

Opleiding BOS door SVBS-leden

Geschreven door 

Bij SVBS’77 hebben zich een tijdje gelden vier leden gemeld die graag de cursus BOS-veldvoetbal wilden volgen en er inmiddels mee zijn begonnen.

“BOS” staat voor Basis Opleiding Scheidsrechter. Deze opleiding wordt gegeven door de KNVB.  Zij zorgen tijdens de opleiding (BOS) voor een gedegen praktische opleiding zodat de cursisten met voldoende ‘bagage’ als scheidsrechter aan de slag kunnen bij de A-, B, en C-junioren en senioren. Ze kunnen, na het voltooien van deze cursus,  verenigings- of later KNVB-scheidsrechter worden.

De leden die momenteel al bezig zijn met deze opleiding zijn Geanne van De Belt, Robbin Rook, Marvin Snel en Christiaan Schaart. Marvin en Geanne hebben twee jaar geleden ook al de opleiding voor pupillenscheidsrechter afgerond.

Tijdens de opleiding oefenen ze op het veld leiding te geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. Het gaat daarbij onder meer om de 17 voetbalspelregels, organisatie en administratie, kennis van voetballen en voetballers, leiding geven, blessurepreventie en de praktische toepassing van deze onderwerpen.

De opleiding bestaat uit vier bijeenkomsten van 4 uur. Daarnaast fluiten de deelnemers, als zij voor de KNVB wedstrijden gaan leiden, minimaal vier stagewedstrijden onder begeleiding. Met het fluiten van deze stagewedstrijden zijn onze vier aspirant-scheidsrechters  inmiddels begonnen. De opleiding wordt gegeven door Lennart Fledderus (KNVB). Dit gebeurt op avonden en in de regel op een accommodatie van een voetbalvereniging. Op 18 April zullen de cursisten bij SVBS’77 aanwezig zijn. De andere cursisten zijn leden van o.a. DESZ, Olympia’28, sc Genemuiden en SVN’69.

De deelnemers die uiteindelijk aan de voorwaarden voldoen ontvangen het diploma Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het lagere seniorenvoetbal bij de vereniging.

Na het behalen van deze opleiding bestaat voor hun de mogelijkheid om, in de toekomst,  door te gaan met de opleiding voor KNVB-scheidsrechter-2. Dan kunnen ze ook worden aangesteld voor KNVB-wedstrijden buiten de vereniging.

 

Wij wensen Geanne, Marvin, Christiaan en Robbin heel veel succes toe.


 

Lees 1350 keer Laatst aangepast op zondag, 27 maart 2016 22:08
Log in om reacties te plaatsen
Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken..Accepteer Cookies