imageimageimageimageimage
zondag, 27 maart 2016 18:20

SVBS’77-1 tegen vv HJSC-1 > 0-2

Geschreven door 

            Vandaag (26-3-2016) was het de dag dat HJSC uit Hommerts weer hun jaarlijkse busreisje had georganiseerd. Het is langzamerhand een traditie dat ze voor hun “verste uitwedstrijd” met de bus reizen. Die uitwedstrijd is, voor de Friezen, de wedstrijd in Belt Schutsloot. Dit jaar kwamen ze wel met een heel speciale bus ons dorp in rijden. Ze hadden speciaal voor deze dag de spelersbus van sc Heerenveen weten te strikken. Voor velen van de supporters van HJSC een geweldige ervaring maar voor Piet Jan Nauta, als Cambuur supporter, een heuse nachtmerrie. Toch had hij de moed verzameld om in te stappen.

            De wedstrijd zou een wedstrijd worden die er uiteindelijk om zou gaan wie er aanspraak ging maken op de achtste plek met tevens de aansluiting naar plek 5 t/m 7. SVBS’77 stond bij aanvang van de wedstrijd op de 9e plek met evenveel punten als HJSC (10e) maar de Beltigers hadden 1 wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen konden de punten, met die wetenschap, dus prima gebruiken.

            Met enige vertraging vanwege een minuut stilte i.v.m. het overlijden van Johan Cruyff begon de wedstrijd. Scheidsrechter Hornstra was door de KNVB aangewezen om deze wedstrijd te leiden.

            Gedurende het eerste kwartier was het SVBS’77 wat domineerde en wat ook resulteerde in een aantal kansen voor de thuisploeg. Het was duidelijk dat de verdediging van HJSC moeite had met de snelheid van de spitsen van SVBS’77 en zich daar af en toe geen raad mee wisten. Reinier Schotanus had wel de grootste kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot werd door de keeper van de bezoekers gekeerd. Zo het zo vaak gaat als men zelf niet scoort….dan doet de tegenstander dat wel. Dat gebeurde ook in deze wedstrijd. In de 24e minuut gaf Melvis Ras een voorzet richting het doel van Remon van Til. De bal kon door de helemaal vrijstaande Piet Jan Nauta worden verzilverd door deze in het doel van SVBS’77 te schuiven (0-1). Vanaf dat moment kwam HJSC beter in de wedstrijd en ging het spel gelijk op. Er kwamen kansen over en weer maar doelpunten kwamen er niet. In de 40e minuut gebeurde er iets tussen Richard Knobbe en een speler van HJSC. De speler van HJSC liet zich “opvallend” gemakkelijk achterovervallen nadat hij een duw van Richard had gekregen. Scheidsrechter Hornstra gaf hiervoor rood aan de spits van SVBS’77 i.p.v. ook het “acteertalent” van de speler in het groen-wit te “waarderen”. Net voor rust kreeg SVBS’77 nog een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel van HJSC omdat Rik van de Belt werd getackeld. Rutger de Goede nam deze vrije trap maar schoot over. Met de 0-1 op het scorebord zochten beide teams, voor de rust,  de kleedkamer op.

             Na de rust kwam SVBS’77 met dezelfde tien spelers het veld op. Bij HJSC was er wel gewisseld. De nummer 12 (Thomas Graven) was aan de kant gebleven en was vervangen door Toussaint Boonstra (nummer 13). Ook in het eerste deel van de tweede helft was, qua krachtsverschil, niet te merken dat SVBS’77 met een man minder speelde. Qua kansen had HJSC er iets meer doordat Justin Boonstra een paar keer goed door de verdediging van SVBS’77 kwam. Als hoogtepunt beging hij, in de 65e minuut,  een mooie actie maar de bal ging uiteindelijk net voor het doel van Remon van Til langs zij. In de minuut erop had ook SVBS’77 een grote  mogelijkheid om alsnog gelijk te maken maar ook hier miste de bal het doel. Een kwartier voor het eind ging de wedstrijd in het slot. Scheidsrechter Hornstra kende een strafschop toe aan HJSC nadat Justin Boonstra onderuit ging in het strafschopgebied. De nummer 6 van HJSC (Freek Boonstra) liet de kans niet voorbij gaan om er 0-2 van te maken en de wedstrijd te beslissen. In het laatste kwartier vielen er helaas nog wat kaarten aan beide zijden waaronder een rode kaart voor Melvin Ras (HJSC) die een overtreding begin op Robbin Rook.

  Een kwartier voor het eind zorgde Epke Brouwer voor de enige wissel aan SVBS-zijde tijdens deze wedstrijd. Glenn Heuvelman werd als extra spits het veld ingestuurd en Filip Mooiweer nam plaats op de bank.

            Na 90 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en kon HJSC de drie punten onderin de bus stoppen om mee te nemen naar Hommerts. Resultaat daarvan was dat nu HJSC de 8e plek te pakken heeft en dat SVBS’77 een plek zakt op de ranglijst (10e).

            SVBS’77-1 draaide deze middag misschien niet al te best maar in de kantine draaide “het rad” des te beter. De gasten uit Hommerts en de Beltigers maakten er, na afloop van de wedstrijd, in de kantine nog een gezellig uurtje van.

   

            Volgende week (2 April) speelt SVBS’77-1 weer thuis en dan tegen Woudsend-1. Ook die wedstrijd begint om 14.30 uur.

  Lees 1986 keer Laatst aangepast op zondag, 27 maart 2016 23:22
  Log in om reacties te plaatsen
  Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken..Accepteer Cookies