imageimageimageimageimage
woensdag, 13 januari 2016 22:35

Sv Ens-1 tegen SVBS’77-1 > 0 – 0

Geschreven door 

  Op dinsdagavond vertrok de selectie van SVBS’77-1 naar de polder waar een oefenwedstrijd in en tegen Ens op het programma stond. Sv Ens-1 is een vierde-klasser die het momenteel erg moeilijk heeft gezien de laatste plek (4 punten) die ze nu bezetten.

  Op zich was een oefenwedstrijd een goede keuze want op deze regenachtige dag was het bijna onmogelijk om op een natuurlijke grasmat fatsoenlijk te trainen. In Ens ligt sinds afgelopen jaar een prachtig kunstgrasveld wat beschikbaar was voor deze oefenwedstrijd.

  Om 20.00 uur werd er afgetrapt. Het miezerde een klein beetje maar dat zou later wel anders worden. De eerste vijf a tien minuten konden de gasten van de “Belt” de spelers van Ens behoorlijk onder druk zetten. In de vijfde minuut was Richard al dicht bij een doelpunt maar schoot (met rechts) net naast. Beide ploegen zaten heel kort op de bal waardoor balaanname aan beide kanten wel eens te wensen overliet. De mannen uit de polder kwamen na tien a 15 minuten behoorlijk op gang wat resulteerde in een aantal grote kansen. Hun grootste kans (26e min) van de eerste helft werd op een miraculeuze wijze gestopt door Remon die ook de rest van de avond weer een aantal knappe reddingen verrichte.  Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Richard nog weer een enorme kans om met een voorsprong de rust in te gaan. Zijn schot met links werd op een bewonderenswaardige manier gestopt door de goalie van sv Ens. Na 45 minuten maakte de scheidsrechter een eind aan de eerste helft en konden de spelers even de droge kleedkamer opzoeken.

  Conclusie over de eerste helft…..een beter combinerend sv Ens die zeker drie a vier grote kansen hadden gemist tegen twee kansen van SVBS’77.

  Bij het opnieuw betreden van het veld was de regen nog in alle hevigheid aanwezig. Robbin was achtergebleven in de kleedkamer en Bert Jan had zijn plek in het veld overgenomen. Gedurende de het eerste kwartier gebeurde er niet echt veel maar was wel duidelijk dat SVBS’77 beter uit de kleedkamers was gekomen. Er werd minder balverlies geleden en werd er beter gecombineerd. Rond de 60e minuut was het weer Richard die de keeper van Ens op de proef stelde maar weer was het geluk niet aan zijn kant. Halverwege de tweede helft was het Jesse die een overtreding beging en daardoor tegen een tijdstraf van 10 minuten aanliep. Toen Jesse zo’n vijf minuten aan de kant ging ook een speler van Ens over de scheef. Hij beging een overtreding en omdat hij ook nog commentaar richting de scheidsrechter leverde kon hij voorgoed vertrekken en moest Ens de wedstrijd met 10 man uitspelen. Gedurende de minuten dat er 10 tegen 10 werd gespeeld kreeg Ens wel de grootste kans van de avond. Een pracht van een afstandsschot belande bij Remon op de lat. 15 Minuten voor het eind van de wedstrijd kon Jesse weer het veld betreden en was het dus 10 tegen 11. Jerrald wordt even later nog in het veld gebracht voor Kasper. Tien minuten voor het eind van de wedstrijd brak Richard nog een keer door op rechts maar wordt in volle vaart gevloerd. De scheidsrechter doet het af met een vrije trap die nog even gevaarlijk leek te zijn maar ook daar valt geen doelpunt uit. Aansluitend wisselde Epke Filip nog voor Matthew en Hans voor Raymond. Vlak voor het einde moest Remon nog een keer reddend optreden tijdens een aanval van Ens. Of het nog niet genoeg bevestigd was dat het geluk gedurende deze avond niet aan Richard’s  zijde was lukte het hem weer niet om in de 88e minuut als nog de overwinning binnen te halen  Zijn schot werd door de keeper van Ens professioneel gestopt.

  Na 90 minuten blies de scheidsrechter af en konden de spelers de douches opzoeken.  

  Eindstand ; 0-0  (een terechte uitslag)

   

  Zaterdag spelen de heren van SVBS'77 een oefenwedstrijd in Pesse. Daar is Sv Pesse-1 de tegenstander en die speelt, net als Sv Ens,  in de vierde klasse. Aanvang 14.30 uur.

  Lees 1986 keer Laatst aangepast op donderdag, 14 januari 2016 17:20
  Log in om reacties te plaatsen
  Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken..Accepteer Cookies