imageimageimageimageimage
maandag, 07 december 2015 21:04

sv Hielpen-1 tegen SVBS'77-1 > 3 - 1

Geschreven door 

            Zaterdag, 5 December 2015, moesten de heren van SVBS’77 afreizen sportpark “de Meenskar” in Hindeloopen (Hielpen). De tegenstander voor die middag was sv Hielpen-1.

         Het is altijd weer bijzonder om in Hindeloopen te mogen spelen. Het clubgebouw wat vroeger een stadsboerderij is geweest…….de kleedkamers beneden in de stal…….de grendels nog op de deuren en boven op de vroegere hooizolder bevind zich de kantine. Via het houten bruggetje loop je vanuit de kantine naar de andere kant van het water waar zich het voetbalveld bevind. Het veld ligt aan alle kanten ingesloten door water dus er zullen nog wel wat ballen gered moeten worden is de veronderstelling. De wind raast door de bomen op deze 5 December en niet zo’n beetje ook. Het stormt bijna in Hindeloopen.

         Epke was had voor deze wedstrijd maar een beperkt aantal basisspelers tot zijn beschikking. Reinier had een kijkoperatie gehad, Filip moest een schorsing uitzitten van een week, Rik en Bryan waren geblesseerd. Herco was mee als de “nestor” van SVBS’77 en de “jonkies” Jessey Winters en Glenn Heuvelman waren opgeroepen voor de reservebank (laatstgenoemde was afgelopen zondag net 15 geworden). Kasper de Jonge was s ’morgens geland op Schiphol en uit pure noodzaak rechtstreeks naar Hindeloopen gereden.

         Tijdens de warming-up bleek dat Herco niet kon spelen en was het maar goed, met dank aan de piloot van de KLM, dat Kasper er was. Hij moest direct beginnen in de basis.

         De eerste helft had Hielpen het voordeel van de wind en dat werd, bij de bezoekers, heel snel duidelijk. Binnen 10 minuten lag/waaide de bal twee keer achter Remon. Jelmer Bokma en Rik Kroon konden de bal dusdanig in de rechterbovenhoek van het doel van SVBS’77 plaatsen zodat deze onhoudbaar waren voor Remon. SVBS’77 probeerde van alles om richting het doel van sv Hielpen te komen maar werd nog meer tegengewerkt door de wind dan door de spelers van Hielpen. Lange ballen bleven hangen in de lucht en zelfs over de grond waaide de bal alle kanten op. Toch was het mogelijk om in de eerste 45 minuten een paar keer bij het doel van de tegenstander te komen met als grootste kans een kopbal van Jesse die op de lat bij de Friezen belande. Na 45 minuten stond het nog 2-0 voor de thuisspelende ploeg en konden de spelers van beide teams even naar de andere kant van de brug voor de warme thee.

         De tweede helft zou het SVBS’77 letterlijk voor de wind gaan…..dat was zeker maar om te winnen moest er wel drie keer gescoord worden. Het spelbeeld was ook, vanaf de eerste minuut, duidelijk anders. Sv Hielpen kon nu, op haar beurt, de bal moeilijk van eigen helft krijgen en het was SVBS’77 die de verdediging van de thuisploeg op de proef stelde. In de tiende minuut besloot Epke om, de net 15-jarige, Glenn te laten debuteren in SVBS’77-1. Een pracht van een debuut want hij stond nog geen minuut in het veld toen hij de bal dusdanig voor het doel van de Friezen plaatste zodat Jeffrey hem alleen maar in hoefde te tikken (2-1). De rest van de tweede helft bleef de druk hoog richting het Friese doel waar meerdere kansen uit voort kwamen. Sv Hielpen kon er nog een paar keer gevaarlijk uitkomen maar doelpunten bleven aan beide kanten uit. De laatste 5 minuten werd er door SVBS’77 “alles of niets” gespeeld. Keeper Remon kwam terecht mee naar voren om als extra aanvaller te fungeren en liet de wind zijn doel bewaken. Helaas kwam de bal bij een speler van sv Hielpen terecht die Robert Stallmann weg stuurde. Hij besliste de wedstrijd definitief door de 3-1 te maken.

         Door deze uitslag is Sv Hielpen opgeklommen naar een verdienstelijke 5e plek en is SVBS’77 afgezakt naar een 9e plek.

         Zaterdag (12 December) speelt SVBS’77 haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. In deze thuiswedstrijd wordt er gespeeld tegen EBC-1. Aanvang 14.30 uur in Belt Schutsloot.

 

Lees 726 keer Laatst aangepast op maandag, 07 december 2015 21:49
Log in om reacties te plaatsen