imageimageimageimageimage

Nieuws (187)

zaterdag, 09 maart 2013 08:38

Geen Trainen!

Geschreven door

Woensdag 13 maart (biddag) en donderdag 28 maart (witte donderdag) word er NIET getraind.

donderdag, 21 februari 2013 14:57

Trainingsweekend Vrouwen 1

Geschreven door

 

 

 

Trainingsweekend VR1

 

Vrijdag 15 februari jl. was het dan zo ver: SVBS VR1 op trainingskamp. Om 18.30 uur vertrokken we vanaf de voetbal richting het verre Steenwijk waar we in trekkershutten verbleven op Residence De Eese. 

Die avond werd afgetrapt met een voetbalkennis quiz. Hoe breed is een doel was een van de belangrijkste vragen voor onze goalgetters. Deze quiz werd gevolgd door een nogal koude nacht voor het grootste gedeelte van de groep. De ketel in de slaaphut bleek kapot te zijn. De dames moesten de nacht doorbrengen onder de erbarmelijke temperatuur van 7 graden. Achteraf werd ons duidelijk dat hier natuurlijk opzet in het spel was: immers niemand durft nu meer te klagen over kou op het veld. En samen kou lijden schept een band. 

Zaterdagochtend vertrokken we na het ontbijt voor een ochtendje footgolf in het Engelse Werk te Zwolle. Toch een beetje dat balgevoel krijgen. Bij menigeen liet de finishing touch nog te wensen over, maar goed de competitie is nog niet begonnen, er is nog hoop! Aan het eind van de middag stond vervolgens nog een uurtje bowlen op het programma. Om de ingooien goed te kunnen oefenen natuurlijk. Aan alle facetten van het voetbalspelletje was dit weekend gedacht, want ’s avonds werd goed getraind voor de derde helft. 

Het weekend werd zondag afgesloten met footvolley, pannavoetbal en hardlopen. 

Al met al een geslaagd trainingsweekend dat vooral goed is geweest voor het teamgevoel. Op naar de eerste competitiewedstrijd in de promotiepoule.  

 

zondag, 17 februari 2013 22:14

Indeling Dames-1

Geschreven door

 

Ook de competite-indeling van “onze” Dames is bekend…..

 

….zij zijn ingedeeld in de 5e Klasse (Poule 06). In deze poule gaan ze het opnemen tegen Ens Vr-2, Espel Vr-1, Genemuiden Vr-2, MSC Vr-3 en Tonego Vr-2.

 

De eerste wedstrijd wordt "uit" gespeeld tegen Tonego Vr-2 op 2 Maart.

 

woensdag, 13 februari 2013 21:30

Competitie-indeling B's, C's en D's

Geschreven door

 

 

 

 Competitie-indeling voorjaar 2013

 

 

Eerder waren de competitie-indelingen van de E en F teams al bekend. (Deze indelingen stonden al eerder op deze site). Nu zijn ook de indelingen van de andere jeugdteams bekend gemaakt door de KNVB.

 

Hieronder die indelingen;

 

SVBS’77/Oranje Zwart D1 komt in het voorjaar uit in de 2e Klasse (Poule 10). Ze krijgen daar te maken met Ruinerwold D2, Olympia D2, sc Emmeloord D1, Nagele D1 en Flevo Boys D5.

 

SVBS’77 MD1 gaat spelen in de 1e Klasse (Poule 03) en komt daar de volgende teams tegen; VENO MD1, Rouveen MD1, Dwingelo MD1 en Urk MD1. (Urk is een nieuw team)

 

Oranje Zwart/SVBS’77 C1 zal uitkomen in de 4e Klasse (Poule 07). De tegenstanders zijn Alcides C4, fc Meppel C4, Ruinen C2G, De Weide C5 en Urk C8.

 

SVBS’77 MC1 komt uit in de 2e Klasse (Poule 03). De andere teams in deze poule zijn sc Genemuiden MC1, VENO MC1, Blokzijl MC1, MSC MC1 en RKO MC1.

 

Oranje Zwart/SVBS’77 B1 is ingedeeld in de 3e Klasse (Poule 05). Hierin spelen ook sc Genemuiden B3, fc Meppel B3, Ruinen B1, Sport Vereent B1 en Urk B4.

 

De speeldatums zijn nog niet bekend. Zodra deze bekend zijn zullen de leiders hiervan op de hoogte worden gebracht. Zij zullen deze dan verwerken in de schema’s.

maandag, 11 februari 2013 13:49

Huldiging D's

Geschreven door

 

Wat aan de late kant zijn de D’s dan afgelopen Zaterdag toch nog even in het zonnetje gezet vanwege het behalen van het  najaars-kampioenschap.

Begin Januari werd duidelijk dat onze D’s de kampioenen waren geworden doordat Flevo Boys het punt aftrek had gekregen wegens onreglementair spel. (Dit verslag staat elders op de site). Omdat we graag alle jongens bij elkaar wilden hebben konden we het niet eerder gaan vieren. Zaterdag was het dan toch zover….

Alle jongens (beide zaal-teams) moesten s’morgens al vroeg voetballen in Marknesse. In Marknesse kregen ze eerst hun nieuwe trainingsjasjes uitgedeeld (Hoorn bouwadvies). Daarna konden ze hun wedstrijden daar afwerken. Na afloop van de wedstrijden in Marknesse gingen ze richting Belt Schutsloot waar gezamenlijk  patat, frikadellen en ijs werd gegeten. Ook kregen de D-pupillen daar de bekers uitgedeeld.

Nadat er ook nog enkele foto’s waren geschoten vertrok het team richting Wanneperveen waar Jordy’s vader klaar stond met de vrachtauto van Ruwatrans. Op de trailer stonden de stoelen klaar waarop ze plaats konden nemen. Met een boel lawaai (de claxon van Jordy’s vader kon het bijna niet winnen van de toeter van Ryan) ging de zegetocht door de straten van Wanneperveen.  Het zal maar weinig inwoners ontgaan zijn dat er een kampioenschap werd gevierd.

De helft van de jongens (de D-1) moet volgende week de competitie in de zaal nog afwerken. Daarna komen er nog een paar oefenwedstrijden op het veld waarna de competitie weer zal beginnen.

 Voor de voorjaarscompetie zijn ze nu ingedeeld met Emmeloord D1, Nagele D1, Ruinerwold D2, Olympia’28 D2 en Flevo Boys D5.

maandag, 04 februari 2013 20:29

Teamindeling Voorjaarscompetitie

Geschreven door

 

Hierbij de teamindeling voor de voorjaarscompetitie met als E2G als nieuw team.

 

        F1:                         E1:                          E2G:                            MD1:

Stan van Bakel        Rick Mondria           Bernice Klaver             Thessa Fijn

Luca Stam              Jur Bosch                Daniek Weys              Anne Ruiter

Tim Weys               Levi Winters             Janneke Mondria         Noelle van Dijk

Noa ten Wolde        Yorin Hartkamp         Indy Huisman             Gerjanne de Jonge

Rick Klaver             Rubin Hartkamp        Merel Weys                Larissa Schaap

Lars Ruiter              Kasper Heutink        Chloe ten Wolde          Janiek Rabbinge

Max Weys              Kevin van Dalen        Romana van Dijk         Daphne Stam

Amy Freriksen         Daan Vink               Dorien de Vos             Marliene Hartkamp

                              Cas van Bakel

                              Ivar Heetebrij

 

zaterdag, 02 februari 2013 12:21

Competitie-indeling F1, E1 en E2G

Geschreven door

 

Indelingen F1, E1 en E2G zijn bekend.

 

 

Afgelopen week is er weer een indelingsavond geweest waar ook SVBS'77 aanwezig was. Dit keer was deze bespreking in Genemuiden.

 

Op een indelingsavond wordt het indelings-voorstel gepresenteerd welke is gemaakt door de KNVB. Aansluitend kan daar door de aanwezige verenigingen op worden gereageerd en eventueel kan een indeling worden aangepast/veranderd. Het is dan de bedoeling dat aan het eind van de avond de indeling rond is voor de voorjaarscompetite. Dit is afgelopen Dinsdag ook zonder problemen gelukt…..

 

Voor SVBS'77 zijn de volgende indelingen vastgelegd;

 

De F1 komt in de 4e klasse (poule 03) en zal gaan spelen tegen Tollebeek F4, VHK F4M, Bant F2, Nagele F3 en Genemuiden F7.

 

De E2G komt haar tegenstanders tegen in de 4e klasse (poule 04). De tegenstanders zijn; Tollebeek E2G, Olympia '28 E4, Espel E2G, Creil E4G en Blokzijl E3G.

 

De E1 is ingedeeld in de 4e klasse (poule 01) en zal in de competitie Oranje Zwart E2, Genemuiden E6, Nagele E2, Desz E5 en VHK E3G tegen gaan komen.

 

Hopelijk (verwachten we wel) zijn de tegenstanders van gelijke aard en kunnen het leuke wedstrijden gaan worden in het komende seizoen.

zondag, 27 januari 2013 16:55

Bedankt !

Geschreven door

 

Bedankt !!!!

 

 

De afgelopen dagen stond de “kop van Overijssel” weer in het middelpunt van de belangstelling. Vrijdag en Zaterdag liepen er door en om ons dorp weer twee schaatstochten.  SVBS'77 had daarvoor de kantine ingericht als startplaats, een koek- en zopietent geregeld op het ijs en een stempelpost bemand.  Prachtig……..

 

…..maar zo’n organisatie is alleen mogelijk doordat vele vrijwilligers er zich belangeloos voor in willen zetten.

 

Bij deze willen we alle SVBS-vrijwilligers van harte bedanken voor hun tijd en inzet.

 

Alles is perfect verlopen dankzij jullie,

 

 

Bestuur SVBS’77

donderdag, 10 januari 2013 08:34

De D's kampioen !

Geschreven door

 

 

De D’s toch nog kampioen !

 

 

Het D-team van SVBS’77/Oranje Zwart is alsnog kampioen geworden doordat de KNVB besloten heeft om Flevo Boys D3 een punt af te trekken wegens onreglementair spel. Flevo Boys en onze pupillen waren gelijk geëindigd maar op doelsaldo leek Flevo Boys in eerste instantiede de  kampioen. Hoe het allemaal is gegaan............................................

 

In de competitie was het ongekend spannend vanaf het moment dat onze pupillen de thuiswedstrijd tegen Ens D1, op 17 November, hadden verloren.

Vanaf dat moment lag het kampioenschap weer volledig open en konden er zelfs weer vijf ploegen kampioen worden…… Nagele D1, vv Emmeloord D1, Flevo Boys D3, Tollebeek D1 en onze eigen D1 waren de kanshebbers.

 

In de wedstrijden daarop liet geen enkel team meer punten liggen maar op 1 December verloor Nagele dan toch van Emmeloord en deed vanaf toen niet meer mee voor het kampioenschap.

 

Op de inhaaldag (24-11) won Flevo Boys nog met onwezenlijke cijfers (23-0) van SVM waardoor ze een doelsaldo neer hadden gezet wat ver boven de doelsaldo’s van de andere teams uitkwam. Daardoor konden ze in de laatste wedstrijd tegen onze D’s kampioen worden wanneer ze die wedstrijd zouden winnen.

 

In feite waren er dus na 24 November uiteindelijk nog vier ploegen over voor het kampioenschap maar het moest al heel raar lopen of dat kampioenschap moest wel gaan naar Flevo Boys of onze eigen D’s. De andere teams hadden zich hier al bij neergelegd en zagen de noodzaak al niet meer om de laatste wedstrijden te gaan spelen.

 

Op 15 December was het dan zover. Onze D’s en Flevo Boys stonden tegen over elkaar voor het kampioenschap. De wedstrijd werd door Flevo Boys gewonnen met 3-1. Onze D’s hadden alles op alles gezet maar ze moesten tevreden zijn met hun tweede plaats. De bloemen gingen mee naar Emmeloord en de pupillen van Emmeloord kregen bij thuiskomst hun overwinningsschaal.

 

Een week later was, bij iedereen, de verrassing groot omdat “voetbal.nl” aan gaf dat de KNVB een punt in mindering had gebracht bij Flevo Boys. Waarom….op dat moment was dat een groot vraagteken. Uiteindelijk werd duidelijk dat het te maken had met het opstellen van een C-keeper door Flevo Boys in de wedstrijd tegen Tollebeek.

 

Dit was inmiddels ook doorgedrongen bij vv Emmeloord die zich eerst al tevreden hadden gesteld met een derde plek. Nu, na de beslissing van de KNVB, lag dat voor hun weer veel anders. Zij hadden de wedstrijd tegen Tollebeek niet gespeeld en besloten die alsnog (op 29 December) te gaan spelen. Als Emmeloord deze namelijk zou winnen konden zij alsnog de kampioensschaal bij de buren ophalen. Omdat dit toch al de competitie was van het “onverwachte” kon ook Emmeloord het kampioenschap op hun buik schrijven. Tollebeek won deze wedstrijd met 4-2 en daardoor eindigde Emmeloord uiteindelijk op de vijfde plaats.

 

Tollebeek is nu geëindigd op een derde plaats met een wedstrijd minder en drie punten achterstand op onze D’s. Ze hebben hun wedstrijd tegen SVM niet gespeeld. Deze wedstrijd had nog weer een andere eindstand kunnen geven. Bij winst was Tollebeek tweede geëindigd of zelfs kampioen geworden (als ze met 10 doelpunten verschil hadden gewonnen). Zouden we de uitslag van onze D’s tegen SVM verwijderen dan is het doelsaldo van onze D’s weer beter. Zeg het maar….....…om deze reden hebben we Tollebeek aangegeven dat ook zij maar een feestje moeten gaan vieren en afgesproken dat we het samen als een gedeeld kampioenschap zien.

 

Inmiddels is de competitie afgesloten en zijn onze pupillen bovenaan geëindigd in deze “rare en spannende” competitie en kunnen ze alsnog het kampioenschap gaan vieren. Wanneer dat zal zijn is nog niet bekend maar er zal zeker nog aandacht aan worden geschonken.

 

 

p.s Julian Stoter is ook spelers van de D-1 maar staat helaas niet op deze foto.

 

Eigen site van de D-1:

http://svbs77-oranjezwart-d1.ditismijnteam.nl/
maandag, 07 januari 2013 15:49

Nieuwjaarsactiviteit voor de jeugd.

Geschreven door

 

 

Op Zaterdagmiddag (5 Januari) had de jeugdcommissie allerlei activiteiten georganiseerd voor de jeugd. Om 13.00 uur kwamen meer dan 30 kinderen zich melden in het dorpshuis.

Voordat de jeugd begon met de spelletjes hebben ze eerst samen broodjes met knakworst gegeten. Dat viel wel in de smaak bij de kinderen.

Door het hele dorpshuis heen had de jeugdcommissie allerlei activiteiten georganiseerd. In de sportzaal werd er gevoetbald met discomuziek op de achtergrond. In de kleine zaal konden de krachten worden gemeten d.m.v. touwtrekken. In de kantine kon men darten, sjoelen en spijkerp….n. De middag werd afgesloten met een stoelendans waaraan ook Jeroen en Judith fanatiek (als kleine kinderen) deelnamen.

Al met al gingen de kinderen (maar ook de jeugdcommissie)  aan het eind van de middag moe en voldaan naar huis.

Voor foto's van deze middag en van de receptie klik HIER .

Pagina 13 van 14
Accepteer cookies om deze inhoud te bekijken..Accepteer Cookies